Rovana Plumb: În ziua alegerilor europarlamentare nu ar trebuie să existe şi un referendum / Despre ratingul de ţară: Investitorii vor veni în continuare în România

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat, duminică, la Brăila, că este de părere că în ziua alegerilor pentru Parlamentul European nu ar trebui să se organizeze şi un referendum, transmite corespondentul MEDIAFAX.

365 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb: În ziua alegerilor europarlamentare nu ar trebuie să existe şi un referendum / Despre ratingul de ţară: Investitorii vor veni în continuare în România

Ministrul Fondurilor Europene: În ziua alegerilor europarlamentare nu ar trebuie să existe şi un referendum

Rovana Plumb a spus, îmtr-o conferinţă de presă, la Brăila, că este de părere că alegerile europarlamentare de anul acesta sunt mai importante decât oricând li nu ar trebui să se organizeze în acelaşi timp cu ele, şi un referendum oricare ar fi tema lui.

„Au fost europarlamentari din rândul adversarilor politici care au votat împotriva României. Cunosc decizia Curţii Constituţionale şi cred că în ziua alegerilor nu ar trebuie să existe şi un referendum pe orice temă, de orice fel”, a spus Rovana Plumb.

Aceasta consideră că PSD este „cel mai pro-european” partid.

„Consider că atâta timp cât România este o ţară europeană, PSD este cel mai pro-european partid, cred că trebuie să lăsăm ziua de 26 mai, ziua în care românii să-şi pună votul pe cei care sunt patrioţi şi pe cei care pot reprezenta România cu cinste în Parlamentul European. Cred că temele pe care trebuie să le abordăm sunt cele europene”, a spus Rovana Plumb.

Standard& Poors şi OUG 114

Ministrul Fondurilor Europene mai declarat că investitorii vor veni în continuare în România, după ce Standard& Poors a revizuit ratingul de ţară, pe care îl consideră stabil.

Rovana Plumb a declarat că Standard and Poors a revizuit ratingul de ţară pe care îl consideră stabil, iar acest lucru înseamnă că „investitorii vor veni în continuare în România”.

În ceea ce priveşte ordonanţa 114, Rovana Plumb a declarat că după ce se vor finaliza consultările, aceasta va fi revizuită.

„OUG 114 reglementează preţurile la energie, electricitate şi gaze, preţurile nu vor creşte. Sunt discuţii despre sistemul bancar, despre pilonul de pensii. Când consultările vor fi finalizate se va revizui şi ordonanţa 114”, a declarat Plumb.

Aceasta a afirmat că este convinsă că se va menţine creşterea economică a României şi în acest an, România fiind pe locul 4 la nivelul UE ca şi creştere economică.

„Am avut grijă să mărim salariile şi pensiile. Creşterea de salarii şi de pensii fac de aşa natură încât românii si aibă un trai mai bun”, a spus Plumb.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici