Rozalia Biro, care îşi trecuse în CV româna la limbi străine, şi-a corectat greşeala: E limba de cetăţean

Senatorul UDMR Rozalia Biro, propunerea UDMR pentru funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier, spune că şi-a corectat "o greşeală" din CV, unde trecuse la capitolul limbi străine cunoaşterea limbii române "la nivel superior", explicând că pentru ea româna este "limba de cetăţean".

2125 afișări
Imaginea articolului Rozalia Biro, care îşi trecuse în CV româna la limbi străine, şi-a corectat greşeala: E limba de cetăţean

Rozalia Biro, care îşi trecuse în CV româna la limbi străine, şi-a corectat greşeala: E limba de cetăţean (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

La mai bine de un an după ce şi-a notat în CV că stăpâneşte limba română ca limbă străină, la "nivel superior", senatorul UDMR de Bihor Rozalia Biro a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Oradea, că şi-a corectat "greşeala" şi că îşi asumă româna ca "limbă de cetăţean", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"A fost o greşeală. Aşa este când pe calculator nu-ţi scrii CV-ul cu mâna proprie, acel CV a fost corectat înainte ca presa să se sesizeze", a spus Rozalia Biro.

Devenită senator la finele anului 2012, Rozalia Biro şi-a depus la registratura camerei superioare a Parlamentului un CV în care la rubrica "limbi străine" a declarat "limba română - nivel superior" şi "limba engleză - nivel mediu".

Biro a spus, vineri, că şi-a corectat greşeala, care nu i-ar fi aparţinut, şi a afirmat că îşi asumă limba română nu ca pe o limbă străină, ci ca pe o "limbă de cetăţean".

"Limba mea maternă este limba maghiară, iar limba română este limba de cetăţean, limba statului în care trăiesc", a spus Biro, care a fost propusă pentru funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier.

În trecut, Rozalia Biro a fost victima unei farse radiofonice cauzate de cunoaşterea deficitară a limbii române. Întrebată de un realizator despre "copiii bipezi", ea i-a confundat cu cerşetorii, spunând că "majoritatea bipezilor din Oradea provin din alte localităţi" şi că pe străzile din Oradea mai pot fi găsiţi doar "câţiva", pentru că Poliţia Comunitară i-a ridicat pe ceilalţi. Mai mult, Rozalia Biro, care este mama a doi copii, a spus că nu are "niciun biped in familie".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici