Săftoiu: Ar fi absurd ca Paleologu să fie exclus. Preda şi Baconschi nu critică, ci denigrează PDL

Purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, consideră că ar fi "absurd" ca Theodor Paleologu să fie exclus din partid, dar în ceea ce îi priveşte pe Teodor Baconschi şi pe Cristian Preda, ea spune că aceştia nu critică, ci denigrează partidul, fiind mult mai "fioroşi" cu PDL decât cu USL.

512 afișări
Imaginea articolului Săftoiu: Ar fi absurd ca Paleologu să fie exclus. Preda şi Baconschi nu critică, ci denigrează PDL

Purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Sunt absolut de acord cu ceea ce spune Toader Paleologu, e absurd să ridici problema excluderii lui Toader Paleologu! E un deputat care e prezent în Parlament, care a participat faţă de mulţi alţi colegi din PDL la moţiunea partidului împotriva USL, în timp ce alţii au lipsit. E un deputat care are nuanţe critice în ceea ce spune, dar nu denigrează partidul. Sunt de acord cu el, e absurd, nu cred că Toader Paleologu are cum să intre pe această listă", a declarat, joi, Adriana Săftoiu la RFI. Ea s-a referit la declaraţia lui Paleologu, care spunea că ar fi "absurd" să fie dat afară din PDL şi că membrii partidului "nu sunt iobagi pe moşia unui vătaf".

Adriana Săftoiu îi critică însă pe Cristian Preda şi Teodor Baconschi: "Acolo nu mai e vorba de critică, acolo e vorba de o constantă denigrare a partidului de cel puţin două luni. A fi critic, dar în acelaşi timp a-ţi ajuta partidul, chiar şi cu această critică în interiorul partidului, venind la şedinţe, la întâlniri e una. Nici unul dintre aceşti domni (Cristian Preda şi Teodor Baconschi - n.r.) nu vin cel puţin de două luni, nu participă la activitatea partidului. Ei participă doar la o activitate publică, de denigrare a partidului. Mesajele şi tonul lor amintesc foarte bine de mesajele USL atunci când vine vorba de PDL şi chiar de limbajul folosit de Mişcarea Populară".

Săftoiu consideră că "nu îţi analizezi partidul doar citind presa, ci venind şi văzând ce mai pune la cale partidul".

Ea îi acuză pe Baconschi şi Preda că îşi critică mai mult partidul, decât pe adversarii politici: "Să fii mult mai fioros cu propriul tău partid decât cu adversarii politici, chiar să-ţi exprimi dorinţa de a face parte dintr-o altă mişcare politică, noi suntem de acord că nu te poţi pune în calea fericirii nimănui. Fiecare trebuie să-şi continue cariera aşa cum consideră de cuviinţă. Dar dacă tu-ţi construieşti o casă dărâmând casa mea, dă-mi voie să mă apăr şi eu!".

Vicepreşedintele PDL, Alin Popoviciu, a declarat marţi că va propune în şedinţa de luni a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu şi Daniel Funeriu, pe motiv că nu vede de ce trebuie ţinuţi în partid oameni care atacă în fiecare zi PDL.

"Domnul Popoviciu a avut aşa, un exces de zel cu toată acea scrisoare, nu-i nevoie să ne comportăm noi aşa public. Era suficientă declaraţia preşedintelui luni, după Colegiul Director, când a răspuns presei. Dar, mă rog, uneori, prea multă hărnicie nu e neapărat un semn de multă inteligenţă!", a comentat Adriana Săftoiu, purtător de cuvânt al partidului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici