Sălaj: În jur de 20.000 de oameni, aşteptaţi la manifestările de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Aproximativ 20.000 de persoane sunt aşteptate să participe, în Sălaj, la manifestările prin care este marcată Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, care au început duminică, prin organizarea de slujbe religioase.

62 afișări
Imaginea articolului Sălaj: În jur de 20.000 de oameni, aşteptaţi la manifestările de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Sălaj: În jur de 20.000 de oameni, aşteptaţi la manifestările de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR Sălaj, deputatul Seres Denes, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că manifestările au început prin oficierea de slujbe religioase la bisericile reformate din Zalău, Jibou, Cehu Silvaniei şi Şimleu Silvaniei.

"Am început azi (duminică - n.r.) programul manifestărilor, cu slujbe la bisericile reformate din oraşe, iar la Zalău se vor depune şi coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor Revoluţiei de la 1848-1849. Manifestările vor fi continuate şi mâine (luni - n.r.), mai ales în comune. Mă aştept să fie aproximativ 20.000 de participanţi la nivel de judeţ, din care peste o mie în Zalău. Este un eveniment deosebit de important pentru noi", a declarat preşedintele UDMR Sălaj.

Potrivit acestuia, la manifestări au fost invitaţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene şi directori ai instituţiilor publice deconcentrate.

Programul manifestărilor de duminică include şi un spectacol care se va desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, începând cu ora 17.00, iar apoi o retragere cu torţe, pe traseul Casa de Cultură a Sindicatelor - statuia baronului Miklos Wesselenyi, din centrul municipiului sălăjean.

În Sălaj, populaţia de etnie maghiară reprezintă 22,6 la sută din total.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici