Şapte parlamentari PNL Iaşi, între care Fenechiu, au semnat memoriul privind autostrada Iaşi-Tg Mureş

Şapte parlamentari PNL din Iaşi, între care şi deputatul Relu Fenechiu, au semnat memoriul iniţiat de deputatul PDL Petru Movilă, prin care acesta solicită premierului Victor Ponta includerea proiectului autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş pe lista de priorităţi a Guvernului, pentru perioada 2014-2020.

717 afișări
Imaginea articolului Şapte parlamentari PNL Iaşi, între care Fenechiu, au semnat memoriul privind autostrada Iaşi-Tg Mureş

Deputatul PNL Relu Fenechiu (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

Liderul filialei municipale a PDL Iaşi, deputatul Petru Movilă, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că şapte din cei opt parlamentari ai PNL Iaşi au semnat memoriul pe care l-a iniţiat, privind realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

Printre semnatari se numără şi şeful PNL Iaşi, deputatul Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor.

Totodată, deputatul Movilă a spus că niciunul din cei opt parlamentari ai PSD Iaşi nu a dorit să semneze documentul.

"Toţi parlamentarii PNL de Iaşi au semnat, cu excepţia deputatului Mugur Cozmanciuc, care este plecat în China. Liberalii sunt consecvenţi, proiectul autostrăzii fiind susţinut de Relu Fenechiu, când era ministru la Transporturi. Niciun ales al PSD Iaşi nu a vrut să semneze. De altfel, Guvernul Ponta a pasat proiectul de la Transporturi la ministerul Marilor Proiecte al lui Dan Şova. Cei de la PSD au încercat să-i pună proiectul în braţe lui Fenechiu. Este ruşinos şi jenant să nu se facă autostrada, câtă vreme Moldova a fost un bazin electoral important pentru USL", a afirmat deputatul PDL Petru Movilă.

Memoriul deputatului democrat-liberal a fost semnat de 12 parlamentari ieşeni, respectiv şapte de la PNL, trei de la PDL şi doi aparţinând minorităţilor naţionale.

Deputatul PSD de Iaşi Anghel Stanciu a explicat că aleşii social-democraţi nu au semnat documentul, întrucât consideră demersul ca fiind unul "populist".

"Când eram în opoziţie, am depus un amendament la buget pentru alocarea de bani pentru aeroportul Iaşi, amendament care nu a mai fost susţinut de PDL. Am cerut în plen să nu mai fim în situaţia de a vâna mistreţi pe aeroport cu avionul, dar degeaba. Nu ne putem asuma un demers strict populist", a precizat deputatul PSD Anghel Stanciu.

În urmă cu două săptămâni, liderul filialei municipale a PDL Iaşi, deputatul Petru Movilă, a solicitat premierului Victor Ponta includerea proiectului autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş pe lista de priorităţi a Guvernului, susţinând că liderii USL au promis realizarea proiectului, dar l-au abandonat după câştigarea alegerilor.

Deputatul PDL declara atunci că va înainta un memoriu premierului Victor Ponta, pentru includerea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş pe lista de priorităţi a Guvernului, pentru perioada 2014-2020.

Movilă preciza, totodată, că va trimite memoriul tuturor parlamentarilor USL pentru a fi semnat, după care va înainta documentul, însoţit de semnături, Guvernului.

Autostrada Iaşi-Târgu Mureş ar urma să aibă aproape 300 de kilometri şi va străbate patru judeţe, respectiv Iaşi, Neamţ, Harghita şi Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici