Savu: Comisia SRI nu a sesizat nicio infracţiune. A existat ideea de a-l audia inclusiv pe Băsescu

Senatorul PSD Daniel Savu a declarat, luni, la finalul audierilor conducerii SRI în comisia de control al activităţii Serviciului, că nu a fost constatată nicio infracţiune în activitatea instituţiei, dar a existat în dezbateri invocată posibilitatea ca fostul preşedinte Traian Băsescu să fie audiat

311 afișări
Imaginea articolului Savu: Comisia SRI nu a sesizat nicio infracţiune. A existat ideea de a-l audia inclusiv pe Băsescu

Savu: Comisia SRI nu a sesizat nicio infracţiune. A existat ideea de a-l audia inclusiv pe Băsescu (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Savu, membru al Comisiei parlamentare de control al activităţii SRI, a susţinut că din materialele prezentate acestui for, documentele, rapoartele şi depoziţiile, nu a fost constatată nicio infracţiune în activitatea actualei conduceri a SRI.

Nu am sesizat nicio infracţiune, în tot ce ni s-a prezentat la Comisie nu sunt infracţiuni care să facă obiectul unei sesizări la Parchetul militar sau la Secţia militară a DNA. (...) Sunt înregistrate discuţiile (din Comisia SRI, n.r.), sunt opozabile oricărui procuror sau judecător care consideră la un moment dat, îi anchetează pe cei care au fost astăzi în această sală, pe domnul Coldea, dacă vreţi, în baza acuzaţiilor penale pe care spune doamna Udrea că le-a făcut, poate cere înregistrările de la Comisie, poate lua act despre depoziţiile spune de domnul Coldea, deci ar fi o minciună şi un sperjur dacă aici s-ar minţi, la Comisie. Deci, nu există că a venit cineva aici să ne mintă sau cei din protecţia internă (din cadrul SRI, n.r.) îşi permiteau să-şi rişte cariera”, a declarat Savu.

El a fost întrebat dacă au fost constatate legături între SRI şi oameni de afaceri precum Dorin Cocoş sau Nicolae Dumitru.

”Nu a reieşit din tot ce a spus domnul Coldea nicio operaţiune a SRI nu a vizat acuzaţiile pe care le face doamna Udrea. Nu se confirmă niciun fel de sume de bani pe care s-a discutat, cu domnul Coldea, şi nu avem nicio informaţie în sensul ăsta care să susţină acuzaţiile doamnei Udrea”, a afirmat senatorul PSD.

”A existat o propunere în Comisie de a-l audia inclusiv pe Traian Băsescu dacă vrea să spună ceva. Şi Traian Băsescu şi Elena Udrea erau liberi să se adreseze acestei comisii, să vină să spună. Nu am primit de la doamna Udrea niciun fel de document care să ne indice vreo probă (...). Domnul Băsescu, dacă vrea să se adreseze, se poate adresa. Noi nu putem să-l chemăm la audieri că nu avem nicio competenţă în domeniu, nici pe domnul Maior nu mai putem să-l chemăm la audieri. Dacă domnul Maior vrea să-şi apere mandatul, cum s-a mai discutat cu apărarea mandatului, domnul Maior va ieşi public şi va spune ce crede de cuviinţă, de ce a acceptat ca doamna Udrea să vină la sediul SRI, prim-adjunctul (Florian Coldea, n.r.) era obligat dacă l-a chemat domnul Maior să fie de faţă. Probabil că şi-a luat şi domnul Maior nişte măsuri de precauţie, că nu stă singur la discuţiile alea şi nu s-au discutat problemele care au fost semnalate de doamna Udrea ulterior, în acele şedinţe”, a susţinut senatorul PSD.

În plus, el l-a acuzat pe fostul preşedinte Traian Băsescu de faptul că a indus în eroare opinia publică prin declaraţiile publice pe care le-a făcut.

”Domnul Traian Băsescu dezinformează opinia publică spunând că nu avea nicio competenţă şi că, vezi Doamne, Comisia parlamentară trebuia să ... păi noi nu am fost sesizaţi pe vremea aia. Dacă dânsul a primit nişte informaţii şi ştia ceva trebuia să sesizeze comisia parlamentară sau ca şef al CSAT trebuie să ia măsurile pe care le credea de cuviinţă. Putea demite pe oricine din funcţie, în afara directorului care era schimbat de Parlament”, a afirmat Savu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici