Scandal în Consiliul Local Craiova între Olguţa Vasilescu şi un consilier local în legătură cu Adrian Năstase

Consilierul PDL Dan Cherciu a cerut, joi, în şedinţa CL Craiova, retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat lui Adrian Năstase, spunându-i primarului Lia Olguţa Vasilescu să ia distincţia acasă, iar aceasta răspunzându-i: "Sunt o doamnă şi nu vă răspund pe măsura afirmaţiilor dumneavoastră".

1313 afișări
Imaginea articolului Scandal în Consiliul Local Craiova între Olguţa Vasilescu şi un consilier local în legătură cu Adrian Năstase

Olguţa Vasilescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Consilierul local municipal Dan Cherciu (PDL) a solicitat, joi, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Craiova, retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat lui Adrian Năstase, dar şi boxerului Sorin Tănăsie.

Cherciu a susţinut că nu este de acord ca oraşul să fie reprezentat de două persoane aflate în spatele gratiilor.

"Eu nu înţeleg de ce se doamna primar a spus că nu este de acord cu o asemenea decizie, dar în Craiova locuiesc peste 300.000 de cetăţeni şi nu cred că sunt de acord să îi reprezinte aceste personaje. Poate să aibă un asemenea titlu la partid sau la dumneaei acasă", a declarat Dan Cherciu, în cadrul şedinţei.

Primarul Craiovei, Lia-Olguţa Vasilescu, i-a spus lui Cherciu că nu îi răspunde "pe măsura afirmaţiilor" făcute de acesta.

"Poate fi o decizie a Consiliului Local, cât despre preferinţele mele politice nu le discut în Primăria Craiova. Despre expresia «să îl ia la dumneaei acasă» vă spun că sunt o doamnă şi nu vă răspund pe măsura afirmaţiilor dumneavoastră", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Consilierul local al PDL Dan Cherciu a solicitat retragerea distincţiei de cetăţean de onoare pentru cei doi, întrucât atât fostul premier Adrian Năstase, cât şi boxerul Sorin Tănăsie execută în prezent pedepse privative de libertate.

În luna iunie, primarul Craiovei declara că titlul de onoare acordat lui Adrian Năstase rămâne valid. "Este cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România", spunea atunci Lia Olgua Vasilescu.

În 20 iunie, fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii". În acelaşi dosar au primit pedepse cu executare Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL şi soţii Ioana şi Bogdan Popovici.

În seara de 20 iunie, când poliţiştii s-au prezentat la domiciliul lui Năaste pentru a-l transporta la închisoare, acesta s-a împuşcat în tentativa sa de a se sinucide. El a fost transportat la Floreasca, unde a fost operat.

Fostul premier este, în prezent, încarcerat la Penitenciarul Jilava.

În 3 iunie, Sorin Tănăsie, campion european la box, a fost încarcerat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj, pe numele său fiind emis de către Judecătoria Piteşti un mandat de executare a doi ani şi două luni de închisoare pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici