SCANDAL ÎN PNL: Fostul preşedinte al filialei Mehedinţi pierde şi candidatura în Colegiul II de Senat la alegeri

Fostul preşedinte al PNL Mehedinţi Liviu Mazilu, demis de la conducerea organizaţiei, îşi pierde şi candidatura în Colegiul II Senat din judeţul Mehedinţi la alegerile parlamentare, a declarat liberalul Eugen Coifan

1584 afișări
Imaginea articolului SCANDAL ÎN PNL: Fostul preşedinte al filialei Mehedinţi pierde şi candidatura în Colegiul II de Senat la alegeri

SCANDAL ÎN PNL: Fostul preşedinte al filialei Mehedinţi pierde şi candidatura în Colegiul II de Senat la alegeri

Eugen Coifan, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, a declarat, vineri, după ce Crin Antonescu a anunţat demiterea preşedintelui PNL Sector 1 şi a şefilor PNL Mehedinţi şi Dâmboviţa, că preşedintele PNL Mehedinţi îşi va pierde şi candidatura pentru funcţia de senator în Colegiul II Mehedinţi, adăugând că Mazilu este un bun organizator.

"În anumite perioade partidul chiar a avut nevoie de el. Este un bun organizator. Nu ştiu cât a fost de bun pentru PNL sau pentru membrii PNL. Oricum, a fost destul de rapid luată decizia (n.r. - de demitere) şi suprinzătoare", a spus Coifan.

Întrebat dacă după demisie rămâne valabilă candidatura lui Mazilu pentru Senat, Coifan a precizat că Tudor Chiuariu va fi candidatul USL pentru Colegiul II Senat din Mehedinţi, după demiterea lui Mazilu.

De partea celalată, informaţia că Mazilu a fost schimbat din funcţie i-a luat prin surprindere pe liberalii mehedinţeni, vicepreşedintele PNL Mehedinţi Romulus Vîlcu spunând că nu sunt motive pentru înlăturarea lui Mazilu.

"Nu sunt motive şi nu înţeleg de ce se spune că organizaţia PNL Mehedinţi a fost decapitată. Aud că a fost schimbat din funcţie (n.r. - Mazilu). Părerea mea este că nu sunt motive să fie schimbat din funcţie", a spus Vîlcu.

Liviu Mazilu este de profesie inginer şi are 46 de ani. În perioada 2006 - 2008 a fost director SC Hidroserv Porţile de Fier, în perioada 2008 - 2009 a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi. În 2010, s-a întors la Hidroserv pe un post de inginer, iar în 2012 a fost din nou numit vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, când conducerea instituţiei a fost câştigată de Adrian Duicu, la scrutinul din iunie 2012. În şedinţa de îndată a Consiliului Judeţean din 5 octombrie 2012, Mazilu şi-a dat demisia din funcţia de consilier motivând candidatura sa pentru funcţia de senator.

"Am recurs la demisie pentru că voi intra în lupta pentru alegerile parlamentare, pentru o funcţie de senator, în Colegiul II şi pentru că respect foarte mult această instituţie o să las pe altcineva să se ocupe aşa cum trebuie de problemele mehedinţenilor, pentru că eu, aflându-mă în campanie, o să neglijez şi nu vreau ca apoi să găsesc acest lucru ca scuză", a spus Mazilu, în 5 octombrie, locul său fiind luat de Adriana Bădănoiu, fosta secretară a PNL Mehedinţi.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Liviu Mazilu nu a putut fi contactat pentru a prezenta un punct de vedere cu privire la demiterea sa.

Liderii fililalelor PNL din Sectorul 1 şi din Mehedinţi şi Dâmboviţa au fost demişi, vineri, de CNEx al partidului, birourile teritoriale ale celor trei organizaţii fiind de asemenea dizolvate, a anunţat preşedintele partidului Crin Antonescu.

El a precizat că decizia demiterii preşedintelui PNL Sector 1 au fost luată cu 42 de voturi "pentru", 15 "împotrivă" şi un vot anulat, un vot identic fiind înregistrat pentru dizolvarea Biroului teritorial PNL Sector 1.

Potrivit lui Antonescu, şi deciziile privitoare la conducerile PNL Dâmboviţa şi PNL Mehedinţi s-au luat "cu un vot categoric".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici