Scandal între echipe de campanie ale PDL şi PSD, joi noaptea, în Bucureşti

Liderul PDL Sector 1, Răzvan Murgeanu, a mers, joi noaptea, în zona Arcului de Triumf, pentru a rupe mai multe bannere cu afişe împotriva lui Traian Băsescu, iar la faţa locului au venit şi reprezentanţi ai PSD pentru a împiedica această acţiune, între cele două echipe izbucnind un scandal.

40 afișări
Imaginea articolului Scandal între echipe de campanie ale PDL şi PSD, joi noaptea, în Bucureşti

Preşedintele Organizaţiei PDL Sector 1, Răzvan Murgeanu (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

La faţa locului au sosit şi poliţiştii, care au amendat o persoană pentru că a refuzat să se legitimeze.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că aproximativ 30 de persoane au fost implicate, în noaptea de joi spre vineri, într-un conflict izbucnit în zona Arcului de Triumf din cauză că unele persoane doreau să dea jos nişte bannere electorale, iar altele se opuneau.

Poliţiştii au intervenit şi le-au cerut să se legitimeze, iar pentru că una dintre persoane a refuzat, a fost amendată.

Răzvan Murgeanu, nemulţumit de clonarea bannerelor PDL de către PSD

Preşedintele Organizaţiei PDL Sector 1, Răzvan Murgeanu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că PSD a amplasat în Sectorul 1 aproximativ 10.000 de bannere ilegale, clonate după cele ale PDL.

"Peste 10.000 de astfel de bannere au apărut pe bulevardele din Sectorul 1 şi sunt ilegale, pentru că nici preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, nu şi le asumă. Nu înţeleg de unde au atâţia bani pentru prostiile astea. Nu au niciun fel de aprobare pentru ele, şi costă şi mult, unul costă cel puţin 200 de lei", a declarat Răzvan Murgeanu.

El a precizat că, în urma încercării unui grup de democrat-liberali de a rupe de pe stâlpi aceste bannere, unul dintre colegii săi a fost amendat de poliţişti pentru tulburarea ordinii publice, amendă pe care o vor contesta.

"Este o făcătură în stil Vanghelie. Este vorba despre o ilegalitate, pentru că vorbim de furt intelectual şi de folosirea numelui preşedintelui Traian Băsescu fără acceptul acestuia", a mai spus Murgeanu.

El a acuzat poliţia comunitară şi poliţia de sector că s-au manifestat împotriva celor de la PDL.

"Din păcate, domnul primar Chiliman, care îşi depăşeşte din nou atribuţiile, a trimis poliţia comunitară să ne spună că «aici sunt banii poporului» - o aberaţie", a mai spus Răzvan Murgeanu.

Bannerele amplasate de-a lungul Bulevardului Aviatorilor, în zona Arcului de Trimf, prezintă aceeaşi grafică ca şi bannerele PDL, dar cu mesaj îndreptat împotriva lui Traian Băsescu: "5 ani de duşmănie.Ţi-a fost frică de ură şi dezbinare? N-ai scăpat. Schimbă-l pe Băsescu. www.traianbasescu.org".

Aura Vasile acuză PDL că a distrus bannerele PSD şi a agresat echipajul de poliţie

Pe de altă parte, secretarul executiv al PSD Bucureşti, Aura Vasile, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că, joi noaptea, o echipă PDL condusă de Răzvan Murgeanu a distrus toate afişele şi bannerele PSD din zonă, agresându-i pe membrii PSD veniţi la faţa locului, dar şi echipajul de poliţie chemat de aceştia.

Aura Vasile a afirmat că Răzvan Murgeanu a chemat "o gaşcă din Chitila" şi a distrus, joi noaptea, toate materialele electorale ale PSD din zonă.

Ea a spus că membrii PSD veniţi la faţa locului au fost agresaţi de "oamenii lui Murgeanu", astfel încât aceştia au chemat un echipaj de poliţie.

Secretarul executiv al PSD Bucureşti a susţinut că, la venirea poliţiştilor, care au reţinut un simpatizant PDL, Murgeanu a devenit şi mai agresiv, lovind inclusiv agenţii de poliţie.

Aura Vasile a acuzat, pe de altă parte, faptul că echipe ale PDL direcţionate de Marian Zlotea, Răzvan Murgeanu şi Cristian Poteraş au distrus, timp de mai multe nopţi, afişajul electoral al PSD din sectoarele 3 şi 1.

Ea a menţionat că PSD Bucureşti a depus plângeri penale, bazate pe legea 370, atât împotriva lui Murgeanu, a lui Poteraş şi Zlotea, cât şi împotriva directorului Luxten Bucureşti.

Aura Vasile a adăugat că PSD Bucureşti s-a constituit şi în parte civilă, solicitând daune pentru materialele distruse. Ea a spus că PSD a anexat la dosare şi o adresă pe care Murgeanu a trimis-o către Luxten, în care dispune distrugerea afişelor altor candidaţi de pe stâlpii de iluminat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici