Scandal la Cameră: Cererea de revocare a lui Anastase nu a fost supusă la vot. USL a părăsit plenul

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a început, miercuri, în prezenţa USL, care a revenit după protestul parlamentar. Parlamentarii USL au părăsit, miercuri, sala de plen a Camerei Deputaţilor, nemulţumiţi de faptul că propunerea de introducere pe ordinea de zi a cererii de revocare din funcţie a preşedintelui forului nu a fost supusă votului.

1573 afișări
Imaginea articolului Scandal la Cameră: Cererea de revocare a lui Anastase nu a fost supusă la vot. USL a părăsit plenul

Roberta Anastase (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

UPDATE 11:25 - Parlamentarii USL au părăsit sala de plen a Camerei Deputaţilor, nemulţumiţi de faptul că cererea de revocare din funcţie a preşedintelui forului, Roberta Anastase, nu a fost supusă votului.

Anunţul de părăsire a lucrărilor a fost făcut de către liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, după ce preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean (PDL), a anunţat că solicitarea USL privind revocarea din funcţie a Robertei Anastase se trimite Biroului Permanent al Camerei.

"Aţi venit cu o temă totalmente nepregătită, deşi aţi avut la dispoziţie atât timp. Eu regret amarnic dacă decizia dumneavoastră de a părăsi sala de şedinţe este una neserioasă, eu cred că nu aveţi temei juridic", a spus Oltean. El a mai spus că solicitarea USL încalcă prevederile regulamentare, potrivit căreia revocarea preşedintelui Camerei poate fi cerută de grupul care l-a propus.

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a spus că opoziţia a venit la lucrări în speranţa că va fi respectat Regulamentul Camerei.

"Grupurile parlamentare ale PSD şi PNL părăsesc sala pentru că nu aţi respectat Regulamentul", a adăugat Duşa.

Dezbaterile aprinse între opoziţie şi putere pe tema introducerii pe ordinea de zi solicitării USL de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, au durat aproape o oră, timp în care coaliţia majoritară a susţinut că propunerea opoziţiei trebuia discutată mai întâi în Biroul Permanent al Camerei, în timp ce opoziţia a arătat că plenul este suveran.

UPDATE 11:00 - USL cere în plenul Camerei sancţionarea lui Anastase

Mircea Duşa (PSD) a prezentat solicitarea PSD şi a PNL privind sancţionarea Robertei Anastase.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a spus, însă, că nu este de acord cu acest lucru, pentru că orice solicitare trebuie să treacă mai întâi prin Biroul Permanent al Camerei.

Punctul de vedere al lui Toader a fost susţinut şi de deputatul UDMR Marton Arpad, deşi opoziţia arătat că plenul este suveran.

Dezbaterile continuă, la şedinţă fiind înregistrată prezenţa a 121 de deputaţi din totalul de 326.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, anunţase, miercuri, la reuniunea grupurilor parlamentare ale USL din Camera Deputaţilor, că opoziţia va cere înscrierea pe ordinea de zi a plenului a propunerii de revocare a Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei.

"Doamna Anastase, ca orice om care comite infracţiuni, nu e singură. Ieri, cu votul a patru minţi strălucite din Comisia juridică, în absenţa celor 21 de membri ai comisiei, domnul zootehnist Buda ne-a modificat Constituţia. Iar doamna Anastase ne-a explicat cum Constituţia va fi adoptată tacit. Aceasta este discuţia dintre doamna Anastase şi preşedintele Băsescu, în public", a declarat Victor Ponta.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, vineri, că parlamentarii USL nu vor reveni la lucrările Camerei Deputaţilor deoarece Roberta Anastase îi fură.

"La Cameră, nu. La Cameră revenim degeaba, că ne fură Anastase. La Cameră, cu Anastase care ne fură, nu, pentru că putem să fim 300 la 2 şi tot ne numără că sunt ei mai mulţi", a arătat Ponta, adăugând că la Senat, "din fericire, domnul Blaga numără corect, îi iese matematica".

Pe de altă parte, el a precizat că, la prima şedinţă de plen a Camerei, USL va încerca din nou introducerea pe ordinea de zi a solicitării de înlocuire a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

"Atunci când am anunţat că vom introduce pe ordinea de zi, doamna Anastase a închis plenul şi l-a amânat până după Paşti. Acum probabil o să îl amâne până după Crăciun. Până la urmă, tot o schimbăm. Fuge cât fuge, dar trebuie să... la un momendat, trebuie să ne primească şi nouă cererea. Nu poţi să închizi mereu Parlamentul ca să nu te schimbe pe tine", a comentat liderul PSD.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, vineri, în legătură cu acuzaţiile formulate la adresa sa de liderul PSD Victor Ponta, că în Săptămâna Mare trebuie lăsate la o parte disputele politice şi că îi urează lui Ponta şi familiei acestuia: "Paşte fericit şi liniştit!".

"Cred că în Săptămâna Mare ar trebui să lăsăm la o parte disputele politice şi să le oferim românilor liniştea pe care şi-o doresc de sărbători. Nu vreau să comentez declaraţiile domnului Ponta, ci îi urez dânsului şi familiei sale un Paşte fericit şi liniştit", a precizat Anastase

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici