„Scandalos”: Casa memorială a unui erou naţional, vandalizată | FOTO

Deputatul PMP Marius Paşcan a scris, pe Facebook, că o clădire de referinţă din Târgu Mureş, Casa memorială „Avram Iancu” a fost vandalizată, faţada acesteia fiind mâzgâlită cu mesaje obscene. Acesta cere autorităţilor să identifice urgent persoanele care au făcut acest lucru.

1846 afișări
Imaginea articolului „Scandalos”: Casa memorială a unui erou naţional, vandalizată | FOTO

Un deputat PMP anunţă vandalizarea Casei memoriale „Avram Iancu” din Târgu-Mureş | FOTO

„Scandalos!!! Provocatori fără de minte au cutezat, astăzi, să murdărească faţada unei clădiri de referinţă din Târgu-Mureş, a Casei memoriale ,,Avram Iancu", de pe strada care poartă (re)numele Crăişorului munţilor, a eroului naţional al românilor. În inscripţia profanatoare sunt incluse, cu conotaţii triviale, şi numele martirilor Horea, Cloşca şi Crişan, simboluri ale mişcărilor ţărăneşti şi răscoalei din 1785, murdăria încheindu-se cu urarea ,,Trăiască Ungaria!"”, a scris Marius Paşcan, pe Facebook.

Deputatul PMP vorbeşte şi despre un alt caz de vandalism tot în Târgu Mureş, în care poliţia identificase ca suspect o persoană de etnie maghiară, însă nu se ştie ce s-a întâmplat ulterior, deaorece nu au fost comunicări oficiale ale autorităţilor.

„Reamintesc că, anul trecut, o altă faţadă a unei clădiri din Târgu-Mureş a fost mâzgălită printr-o inscripţie ofensatoare la adresa României similară, poliţia identificând un suspect, de etnie maghiară, despre care nu se mai ştie nimic oficial de atunci. Solicit instituţiilor competente de ordine publică să demareze de urgenţă cercetările pentru identificarea făptuitorului. De asemenea, să informeze public asupra măsurilor legale care au fost dispuse în cazul precedent. Ascunderea sub preş din culpabile raţiuni a numelui vinovaţilor precum şi a sancţiunilor dispuse împotriva unor astfel de fapte reprobabile, inadmisibile, nu va face altceva decât să stimuleze asemenea producţii iresponsabile”, a completat Paşcan.

Parlamentarul PMP se întreabă dacă va există curaj în aplicarea legii.

„Să vedem acum cine se teme mai mult de UDMR şi evită aplicarea corespunzătoare şi respectarea legii la Târgu-Mureş? Cui îi tremură genunchii pentru o funcţie publică, când trebuie să-şi facă datoria profesională pentru climatul necesar de linişte şi siguranţă publică?! Curaj, aplicaţi cu fermitate legea, voi fi cel dintâi care vă apără politic şi sunt sigur că toţi mureşenii responsabili, cei care doresc pacea, bună convieţuire interetnică, concordia şi armonia acestui municipiu şi judeţ, vă vor susţine şi aplauda!”, a conchis Marius Paşcan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici