SCANDALUL continuă în partidul lui Cioloş | Istoricul Marius Oprea: Iulia Iordache a rămas în PLUS. E fiica unui fost ofiţer de Securitate

Istoricul Marius Oprea a declarat, vineri, că soţia lui Adrian Iordache, Iulia, fiică a unui fost ofiţer de Securitate, a rămas în PLUS. El mai afirmă că Dacian Cioloş trebuie să-şi clarifice politica de cadre, pentru că altfel păartidul acoperire pentru interesele foştilor securişti şi al urmaşilor lor.

9470 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL continuă în partidul lui Cioloş | Istoricul Marius Oprea: Iulia Iordache a rămas în PLUS. E fiica unui fost ofiţer de Securitate

Istoricul Marius Oprea: Iulia Iordache a rămas în partidul lui Cioloş. E fiica unui fost ofiţer de Securitate

”În primul rând că nu s-a dovedit a fi o aberaţie. Informaţiile mele au fost confirmate dacă vreţi chiar de demisia domnului Iordache junior. Ce aberaţie poate să fie aici. Dacă adevărul e o aberaţie, îi dau dreptate domnului Cioloş. Cât despre un scenariu, domnul Cioloş e la fel de departe de adevăr”, a declarat pentru MEDIAFAX istoricul Marius Oprea.

El a respins criticile aduse de avocatul Adrian Iordache, potrivit cărora informaţiile prezentate reprezintă un scenariu politic.

”Dacă era vorba de un scenariu politic aş fi dat aceste informaţii, nu imediat după ce le-am aflat, ci le-aş fi păstrat pentru campania electorală, dar nu am făcut acest lucru. Informaţiile pe care le-am scris erau deja publice, am făcut doar legătura între Alexandru Iordache Junior, acelaşi Iordache junior care apare menţionat în cartea mea cu tot cu număr de maşină, cu tot cu menţionarea accidentului, a fost vorba doar de reluarea unor informaţii care erau deja publice, dar lumea nu mai citeşte cărţi, presupun că cu atât mai puţin domnul Cioloş care m-a făcut pseudo-jurnalist deşi eu sunt doctor în istorie”, a adăugat Oprea.

Potrivit lui Marius Oprea, demisia avocatului Adrian Iordache din partidul înfiinţat pentru Dacian Cioloş nu este suficientă.

”Înţeleg că doamna Iulia Iordache a rămas vicepreşedintă. Soţia demisionarului. Nu s-a anunţat şi demisia soţiei domnului Iordache Junior. Ori şi dânsa se află cumva într-o sitruaţie la indigo. Din informaţiile mele, nu e confirmată ce e drept, ea este fiica lui Constantin Dogaru, care şi el a fost ofiţer de securitate şi ca lucrurile să meargă şi mai departe, Iulia Dogaru a avut un accident de maşină în 2002, în oraş, un accident destul de serios. Accidentul s-a soldat cu vătămarea serioasă a celorlalţi protagnişti şi la fel ca şi în cazul lui Alexandru Iordache, Constantin Dogaru a intervenit cu sume serioase despăgubind victimele, cât şi la Inspectoratul de Poliţie din Severin. Asta pentru că îi permitea funcţia. Domnia sa a fost mai întâi director la Electrica Mehedinţi, apoi director adjunct la Hidroelectrica. Avea putere în zonă. La fel, întâlnim între soţ şi soţie o asemănarea izbitoare. Constantin Dogaru ca şi Alexandru Iordache este posesorul unei frumaose averi care nu poate fi justificată doar prin salariu. S-a vorbit în Severin de comisioanele încasate de el ca director la Electrica Mehedinţi, apoi Hidroelectrica, adică a luat bani din comisioane pe contracte supraevaluate”, a mai spus istoricul Marius Oprea.

El a mai spus că intenţia sa a fost să atenţioneze asupra continuităţii între părinţi şi copii în privinţa poziţiilor privilegiate ale foştilor ofiţeri de securitate.

”Problema în esenţă e una de continuitate. Dacă e să fiu de acord cu ceva ce a spus domnul Cioloş este faptul că într-adevăr vinovăţia părinţilor nu poate să cadă asupra părinţilor, dar nu despre asta discutăm aici, ci despre moştenirea pe care aceşti copii o primesc de la părinţii loe, moştenire atât în sens material, cât şi relaţiile de putere moştenite de la părinţii lor. Iată cum Adrian Iordache a luat pe de-a gata o firmă de avocatură din partea tatălui său, Alexandru Iordache, fostul ofiţer de la Cercetări Penale, aşa cum şi soţia sa a primit de la tatăl ei atât salvarea dintr-un accident care ar fi avut consecinţe penale pentru vătămare corporală, cât şi un apartament în Bucureşti. Asta este problema, una de continuitate între părinţi şi copii în ceea ce priveşte poziţia privilegiată pe care ofiţerii de securitate au avut-o în societatea românească înainte de 1989 şi continuă să aibă şi astăzi. Eu cred că până la proba contrarie partidul domnului Cioloş ar trebui să îşi clarifice foarte bine politica de cadre pentru că altfel nu ar fi pe scena politică decât o nouă formaţiune care ar funcţiona ca vrabia, acoperire pentru interesele foştilor securişti şi al urmaşilor lor”, a mai spus Marius Oprea.

El a mai afirmat că ”nu crede în rolul întâmplării în istorie”, cu privire la legătura dintre Dacian Cioloş şi fiul unui fost ofiţer de securitate.

”Sunt atâtea firme de avocatură care pot înfiinţa partide. De ce s-a dus tocmai la Iordache şi asociaţii? Eu personal nu cred în rolul întâmplării în istorie, aşa că, din atâtea case de avocatură câte există, chiar şi partide de vânzare, domnul Cioloş l-a ales tocmai pe acesta. Este o înttrebare la care domnia sa trebuie să răspundă. Nu cred că această alegere a fost întâmplătoare”, a adăugat istoricul.

De asemenea, el a afirmat că şi Vlad Voiculescu trebuie să clarifice legăturile tatălui său cu Securitatea.

Avocatul Adrian Iordache, fiul fostului maior de Securitate Alexandru Iordache, a transmis un mesaj intern colegilor din PLUS, în care le explică motivele demisiei sale, precizând că atacurile la adresa formaţiunii sunt „o aberaţie etică născocită acum în laboratoarele PSD-ALDE şi PNL”.

Adrian Iordache, unul dintre cei membri fondatori ai Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS), a demisionat joi, din formaţiunea înfiinţată pentru a fi preluată de fostul premier Dacian Cioloş. Potrivit registrului partidelor politice el figura ca secretar general.

Demisia acestuia vine în contextul în care istoricului Marius Oprea a spus că „eminenţa cenuşie” din spatele PLUS, unul din fondatorii partidului, este fiul unui anchetator al Securităţii, fostul maior de la Direcţia de cercetări penale, Alexandru Iordache. În replică, Dacian Cioloş a scris pe Facebook, că este „sătul de scandal şi de mârlănie” şi că este epuizant să răspundă tuturor aberaţiilor.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici