Schema de împărţire a puterii în teritoriu într-o guvernare USL

Liberalii vor să deţină mai multe funcţii de prefect decât PSD după alegerile parlamentare pentru a echilibra raportul de putere în cadrul USL.

946 afișări
Imaginea articolului Schema de împărţire a puterii în teritoriu într-o guvernare USL

Crini Antonescu si Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

În cadrul negocierilor dintre Alianţa de Centru Dreapta (PNL-PC) şi PSD s-a pus şi problema modului în care vor fi împărţite prefecturile, dacă USL va ajunge la putere. Liberalii au venit cu o variantă care i-a nemulţumit total pe baronii PSD, solicitând ca în judeţele unde social-democraţii au preşedinte de Consiliu Judeţean funcţia de prefect să revină celor de la ACD.

În momentul de faţă s-a stabilit ca PSD să aibă candidaţi pentru 22 de preşedinţii de CJ, iar ACD pentru 19. Din start, social-democraţii au un avantaj major, ei având în funcţie 16 preşedinţi de Consiliu Judeţean, în timp ce liberalii au doar cinci. Deşi numărul de candidaţi este relativ egal, cei din ACD pornesc cu şansa a doua în multe judeţe la alegerile locale, deoarece au fost repartizaţi în fiefuri ale baronilor PDL.

Conştienţi de această realitate, liberalii încearcă să contrabalanseze raportul de putere ce va exista după alegeri. Surse din conducerea PNL au declarat, pentru gândul, că prin schema propusă de ei se va egaliza puterea deţinută de cele două componente ale USL.

"PSD va avea cu siguranţă mai multe Consilii Judeţene. Este normal ca noi să avem mai multe prefecturi pentru ca fiecare să aibă un cuvânt de spus în toate judeţele. USL trebuie să existe instituţional în fiecare judeţ", au precizat sursele citate.

Citeşte mai multe despre schema de împărţire a puterii în teritoriu într-o guvernare USL pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici