Schimb de acuzaţii între Boc şi Ilie Sârbu privind finanţarea agriculturii

Liderul PDL, premierul interimar Emil Boc şi fostul ministru al Agriculturii Ilie Sârbu (PSD) au avut un schimb de replici privind resursele agriculturii, Sârbu acuzându-l pe premier că face demagogie prin anunţarea de măsuri aplicate deja, iar Boc afirmând că acesta a neglijat finanţarea fermierilor.

8 afișări
Imaginea articolului Schimb de acuzaţii între Boc şi Ilie Sârbu privind finanţarea agriculturii

Fostul ministru al Agriculturii Ilie Sârbu (Imagine: Alexandru Hreniuc/Mediafax Foto)

În timpul unei emisiuni la Realitatea TV, desfăşurată luni seara, avându-l ca invitat pe şeful Guvernului, fostul ministru a intervenit telefonic şi l-a acuzat pe premier că anunţă alocări de fonduri pentru agricultură drept decizii ale actualului Cabinet, deşi finanţarea a fost decisă încă din luna august, când ministerul de resort era condus de PSD.

Ilie Sârbu l-a acuzat pe Boc de "demagogie ieftină", fiind avertizat de premier să aibă grijă la cuvintele folosite şi să nu-l jignească.

"Sunt stupefiat că premierul încearcă să arunce toată vina pe foştii colegi de guvernare, altădată apreciaţi, şi nu cred că era cazul să înceapă cu deconturi", a spus Ilie Sârbu.

El l-a acuzat direct pe şeful Guvernului că anunţă în prezent ca decizii ale actualului Cabinet alocări de fonduri pentru sectorul agricol, deşi finanţarea a fost decisă încă din luna august.

"Legile există de luni de zile, problemele sunt demult rezolvate. Este o demagogie ieftină", a spus Sârbu, premierul avertizându-l însă să aibă grijă la cuvintele pe care le foloseşte la adresa lui.

Boc l-a acuzat la rândul său pe fostul ministru că nu a avut capacitatea să finalizeze proiectele în domeniu şi a susţinut că în bugetul Ministerului Agriculturii se află şi în prezent o sumă de 100 milioane lei care nu a fost distribuită fermierilor. În replică, ministrul a arătat că finanţarea a fost decisă din luna august, fără ca banii să fie vărsaţi la acea dată în contul ministerului.

Premierul a continuat aprecierile la adresa fostului ministru, spunând că agricultura poate exista şi fără Ilie Sârbu, iar acesta a încercat din nou să intervină, dar fără succes, concluzionând doar că este greu de întreţinut un dialog cu un prim-ministru care "vorbeşte la foc automat".

Boc i-a transmis lui Ilie Sârbu că el este "vânătorul care lucrează la foc automat", iar fostul ministru i-a replicat că "şi dumneavoastră sunteţi un vânător, dar cu puşca şi cureaua lată".

La acest moment, dialogul dintre premier şi fostul ministru a fost întrerupt de către moderatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici