Video Schimb de replici Băsescu - Guşă, pornit de la un banc spus de liderul PIN (Video ProTv)

Preşedintele Traian Băsescu şi liderul PIN, Cozmin Guşă, au avut, sâmbătă, la Congresul Uniunii Studenţilor din România (USR), un schimb de replici, pornit de la un banc despre şeful statului spus de liderul PIN.

78 afișări
După ce şeful statului şi-a rostit discursul, Cozmin Guşă a fost invitat să ia cuvântul, spunând la început un banc referitor la şeful statului.

"Un român şi un american se întâlnesc la Neptun", a spus Guşă, moment în care a fost întrerupt de hohotele de râs şi aplauzele asistenţei.

"Nu este nicio aluzie", a continuat liderul PIN uitându-se către preşedintele Băsescu, aflat pe aceeaşi scenă, la aproximativ trei metri de Guşă.

"Cum sunt oamenii, ei (românul şi americanul - n.r.) au început să se laude, fiecare cu ce au în ţară. Americanul, fiind cetăţean al unei superputeri, începe primul şi zice: «Noi avem George W. Bush, noi avem Stevie Wonder, noi avem Bob Hope şi avem Johnny Cash». Românul, săracul, să se laude şi el, întristat aşa puţin, spune: «Noi avem, de asemenea, preşedinte, pe Traian Băsescu, dar nu minune, nu speranţă, nu bani (no wonder, no hope, no cash)»", a încheiat bancul Cozmin Guşă, în hohotele şi aplauzele sălii, dar şi ale preşedintelui Traian Băsescu.

După ce a spus bancul, Guşă le-a vorbit studenţilor despre faptul că în perioada în care era student la Cluj a obţinut o bursă în SUA, precizând însă că de aceasta a beneficiat în final o colegă de-a sa de la acea vreme rudă a unui profesor, care era "în relaţii mult mai apropiate" decât el cu decanul facultăţii.

La finalul discursului liderului PIN, liderul USR i-a invitat pe participanţi să îi adreseze şefului statului întrebări.

Răspunzând unei întrebări, Băsescu a spus râzând că unele organizaţii de studenţi sunt administrate "de oameni cam de vârsta domnului Guşă, de peste 40 de ani, care spun mereu că sunt tineri". Declaraţia lui Băsescu a fost aplaudată îndelung de cei prezenţi, inclusiv de Cozmin Guşă.

Un student l-a întrebat pe preşedinte cum poate fi rezolvată problema nepotismului din mediul universitar. Şeful statului a râs şi a răspuns: "Fiică-mea ar vrea să intre în politică, ce îmi vorbeşti de nepotism!?", a spus Băsescu, cei prezenţi izbucnind în râs şi aplaudând.

Băsescu a adăugat că îi este cunoscut fenomenul nepotismului din universităţi. El a amintit că Guşă s-a referit, în discursul său, la faptul că a piedut o bursă, pe când era student, din cauza nepotismului.

Traian Băsescu a amintit că Guşă a pierdut o bursă în SUA, şi a precizat râzând că, din motive legate de nepotism, actualul lider PIN a ajuns, la acea vreme, să studieze la Moscova. "Dacă nu a avut şansă în SUA, s-a dus la Moscova la studii", a spus Băsescu fiind din nou aplaudat de cei din sală.

Preşedintele a adăugat că nepotismul din universităţi este similar celui din politică şi celui din spitale. Şeful statului a spus că tinerii politicieni preiau de la bătrânii politicieni personalitatea acestora şi ajung să mintă la televizor. El a adăugat că în spitale sunt angajate "rude până la a cincea generaţie".

După ce a făcut această declaraţie, Băsescu le-a spus celor din sală că aşteaptă o altă întrebare de la ei.

"Domnule preşedinte, am eu o întrebare", a intervenit Cozmin Guşă la microfon, însă înainte de a o rosti Băsescu l-a întrerupt: "Nu, Cozmine, hai să dăm prioritate tinerilor, nu studenţilor de 40 de ani".

Cei prezenţi în sală l-au aplaudat din nou pe şeful statului, dar Cozmin Guşă a insistat: "Domnule preşedinte, suntem aici pe poziţii egale, am fost invitaţi". Guşă a ţinut să precizeze că are vârsta de 37 de ani, nu 40. "Mulţi înainte", i-a urat şeful statului, la care liderul PIN i-a răspuns: "Şi dumneavoastră".

Liderul PIN a mai spus că, după ce a pierdut respectiva bursă, a studiat tot în Statele Unite, nu la Moscova. "E, atunci e bine", a replicat Băsescu, după care şi-a continuat dialogul cu studenţii.

La final, Băsescu şi Guşă au dat mâna cu reprezentanţii studenţilor aflaţi la prezidiu, trecând unul pe lângă altul fără să se bage în seamă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici