Schimb de replici Orban-Tăriceanu în BPC

Liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, şi şeful organizaţiei Bucureşti, Ludovic Orban, au avut, luni, un schimb de replici în şedinţa BPC, după ce Tăriceanu a deschis discuţia despre depunerea mandatelor de către conducerile organizaţiilor cu rezultate slabe la locale, susţin surse liberale.

21 afișări
Imaginea articolului Schimb de replici Orban-Tăriceanu în BPC

Schimb de replici Orban-Tăriceanu în BPC

Potrivit surselor citate, Orban s-a simţit vizat de faptul că Tăriceanu a deschis această discuţie şi ar fi spus că nu poate accepta să-şi dea demisia de la conducerea organizaţiei Bucureşti deoarece nu se consideră responsabil de scorul înregistrat în alegeri, el cerând totodată gir pentru reorganizarea sectoarelor.

"Tăriceanu a deschis discuţia despre organizaţiile cu scoruri slabe şi decizia Delegaţiei Permanente de depunere a mandatelor, la modul general. Ludovic Orban şi-a dat seama că este vizat", au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse din PNL.

Conform aceloraşi surse, Orban a ţinut să le explice liderilor PNL, dar mai ales lui Tăriceanu, că toată lumea a apreciat "calitatatea prestaţiei, profesionalismul, programul pe care l-a prezentat şi faptul că nu a intrat în niciun fel de dispută politică" în timpul campanieie electorale.

"Băi, eu sunt Ludovic Orban, nu sunt preşedintele de la Harghita sau Covasna. Nimeni în media şi percepţia publică nu consideră rezulatul obţinut de PNL în Bucureşti un eşec sau o înfrângere. (...) Arată-mi un ziar unde scrie asta sau un comentator politic. Percepţia de ansmablu e o percepţie foarte bună", ar fi spus Orban.

El i-a zis lui Tăriceanu, cu care a purtat o discuţie aprinsă, conform surselor citate, că "sămânţa pe care a aruncat-o la Bucureşti, la aceste alegeri, va rodi". "PNL nu s-a prezentat niciodată la Primăria Generală pe propriile picioare, întodeauna a fost în alianţe, fie în convenţii. Votul în Bucureşti nu este legat doar de percepţia asupra candidatului, ci de percepţia, pe ansamblu, asupra PNL şi a liderilor săi", li s-a adresat Orban colegilor săi, potrivit surselor citate.

"Nu poţi să rupi norii, oricât de bun ai fi fost", i-ar mai fi replicat Ludovic Orban lui Tăriceanu.

Sursele liberale susţin că Orban a spus că nu acceptă să-şi dea demisia de la conducerea organizaţiei Bucureşti întrucât nu se consideră responsabil de scorul înregistrat.

"Eu nu pot să accept să-mi dau demisia pentru că nu mă consider responsabil de acest scor. Eu sunt responsabil de percepţia pe care am indus-o, de profesionalismul cu care m-am prezentat în campanie, de impresia pozitivă pe care am lăsat-o şi care se vede inclusiv în cota de încredere pe care o am", ar fi continuat Orban.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a subliniat de mai multe ori că subiectul nu este legat de Orban personal, replicându-i acestuia, totuşi, că "scorul obţinut acum de Bucureşti ar face patru deputaţi şi un senator".

"Nu te vizez pe tine, dar trebuie să folosim aceeaşi unitate de măsură, pentru că sunt 22 de organizaţii sub media naţională, nu pot să fac abstracţie să zic că tu îmi eşti prieten că te cunosc de 18 ani. E o filială care merge prost nu de un an, nu de patru, ci de mai multă vreme", i-ar mai fi zis Tăriceanu liderului PNL Bucureşti.

Conform aceloraşi surse, Ludovic Orban ar fi spus că vrea să i se mai dea o dată gir, motivând că nu este vina lui pentru scorul obţinut, ci a sectoarelor, unde va veni cu nişte propuneri pentru sectoarele 2, 3, 4 şi 5, care au fost şi cele mai slabe.

Pe de altă parte, sursele citate au preciazat că discuţia a fost deschisă de Tăriceanu, şi nu de Bogdan Olteanu, care fusese mandatat să prezinte un raport privind rezultatele în alegeri şi că mai mulţi lideri PNL au menţionat în cadrul BPC că nu este momentul ca liberalii să discute acest subiect.

"Nu e momentul să discutăm asta. Ar trebui să ştim să ne savurăm victoria", ar fi spus vicepreşedintele Dan Radu Ruşanu. La rândul său, secretarul general al PNL, Dan Motreanu, ar fi susţinut şi el că nu se pune problema demiterii lui Orban, pentru că decizia Delegaţiei Permanente a fost că toate birourile organizaţiilor care au obţinut sub 15% sunt automat dizolvate. El ar fi spus că în Bucureşti organizaţiile vizate sunt sectoarele.

Orban a fost susţinut, în cadrul BPC, de către cei doi apropiaţi ai săi, Crin Antonescu şi Norica Nicolai, care le-au spus membrilor BPC să lase pentru un moment "în aer" Bucureştiul şi să discute despre rezultatele organizaţiilor, au menţionat sursele citate.

Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, după şedinţa Biroului Politic Central, că membrii conducerilor filialelor care au obţinut sub 15% la votul politic pentru CJ trebuie să-şi depună mandatul. Tăriceanu a declarat, răspunzând unei întrebări, că în această situaţie se află şapte organizaţii, printre care şi Bucureşti.

Liderul PNL Bucureşti, Ludovic Orban, a declarat, luni, după şedinţa BPC, că nu cunoaşte instituţia demisiei, că în afara scorului la locale contează şi percepţia publică şi că obiectivul formaţiunii liberale trebuie să fie câştigarea alegerilor parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici