SCRISOAREA din PSD. Firea, prima declaraţie publică: Sunt suficienţi colegi care să spună că Dragnea duce partidul într-o direcţie greşită

Primarul general a declarat, miercuri, că persoanele care au formulat scrisoarea prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea nu doresc ruperea partidului, precizând însă că "sunt suficienţi colegi care să spună că domnul Dragnea duce partidul într-o direcţie greşită".

1779 afișări
Imaginea articolului SCRISOAREA din PSD. Firea, prima declaraţie publică: Sunt suficienţi colegi care să spună că Dragnea duce partidul într-o direcţie greşită

SCRISOAREA din PSD. Firea, prima declaraţie publică: Sunt suficienţi colegi care să spună că Dragnea duce partidul într-o direcţie greşită

Gabriela Firea a transmis că sunt mulţi nemulţumiţi în partid, dar decizia a fost ca ea, alături de Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu, să-şi asume public starea PSD.

"Noi am fost mandaţi de către colegii noştri membri în CEX să asumăm public starea din PSD. Sunt mai mulţi nemulţumiţi, dar decizia recentă a fost ca, cel puţin pentru această etapă, să fim noi cele trei persoane care să asumăm public starea PSD. Noi nu dorim destabilizarea PSD, dar PSD nu poate fi condus discreţionar aşa cum s-a petrecut în ultimul an de zile. Noi nu avem o vedetă, noi nu dorim să rupem partidul. Noi spunem că nu este normal ca un partid care a câştigat alegerile să fie criticat pentru nişte lucruri care nu sunt rodul consultărilor cu noi toţi. Este un grup tot mai redus, noi îl numim grupul de Scroviştea, care se întâlnesc şi iau măsuri, unele dintre ele controversate, care provoacă o reacţie publică negativă", a declarat Gabriela Firea, la Digi 24.

Edilul Capitalei mai spune că Liviu Dragnea conduce patidul în mod autoritar.

„ Eu am spus că sunt suficienţi colegi care să spună că domnul Dragnea duce partidul într-o direcţie greşită (...) Am făcut aceste precizări pentru că ştiam că domnul Dragnea va ieşi şi va spune că de fapt dorim să construim autostrăzi şi spitale, dar ştiţi, eu de fapt , mă lupt cu Statul Paralel, cu protocoalele şi cu anumite servicii speciale. Am subliniat şi în acest document că ne poziţionăm în aceeaşi manieră a condamnării tuturor formelor de abuz care s-au comis şi a faptului că în continuare ele să nu mai existe printr-o legislaţie precară sau prin a adminte documente, protocoale, între instituţii, astfel încît să fie încălcată şi Constituţia. Noi chiar credem în aceste obiective, nu doar de dragul de a ne apăra. Domnul Dragnea a reuşi să-i convingă pe unii că el singur luptă împotriva abuzurilor şi a principiilor constituţionale care au fost încălcate în cazul unor procese. Nu este unul singur care luptă şi noi trebuie să-i permitem ca această conducere pe care a instaurat-o, autoritaristă şi personal doar de dragul că el este singurul care luptă cu steagul în faţă”, a mai declarat Gabriela Firea.

Scrisoarea contestatarilor din PSD, de care se vorbeşte de o săptămână, conţine 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al camerei Deputaţilor. Scrisoarea e semnată de trei membri: Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu.

"Să facem o analiză a situaţiei actuale a PSD şi am propus un număr de 18 măsuri pe care trebuie să le luîm înm perioada următoare. Cred că dincolo de persoane este foarte important să avem în vedere interesele României. Am mediat mult. Textul prezentat e convenit cu toţi semnatarii acestei scrisori. Textul aşa cum îl vedeţi este unul acceptat de toţi. Veţi vedea la CEX numărul semnatarilor Nu vreau să vin eu cu un număr", a declarat Adrian Ţuţuianu, al cărui nume apare la finalul scrisorii ca făcând parte din comitetului de iniţiativă.

Potrivit scrisorii, interimatul în partid trebuie asigurat de către Viorica Dăncilă, preşedinte executiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici