Video Adrian Ţuţuianu, unul dintre semnatarii SCRISORII, anunţă discuţii cu ALDE: Nu sunt forţe externe sau oameni dirijaţi

Social Democratul Adrian Ţuţuianu, unul dintre semnatarii scrisorii prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea şi asigurarea interimatului de către Viorica Dăncilă, spune că vor urma probabil discuţii cu ALDE şi a negat că ar fi influenţe din afara partidului.

1359 afișări

"Ne vom vedea toţi cei care suntem în comitetul de iniţiativă şi vom vedea ce avem de făcut (când se vor vedea cu liderii ALDE – n.r.). Nu am avut nicio discuţie cu ALDE. Nu am avut nicio discuţie cu doamna Dăncilă şi sunt convins că doamna Dăncilă trebuie să facă ce e mai bine pentru partid", a spus Adrian Ţuţuianu, unul dintre iniţiatorii scrisorii în care se cere demisia lui Dragnea.

Scrisoarea contestatarilor din PSD, de care se vorbeşte de o săptămână, conţine 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al camerei Deputaţilor. Scrisoarea e semnată de trei membri: Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu.

Acesta a mai spus că nu există nicio forţă externă, nici oameni dirijaţi.

"Unii miniştri sunt membri in CEX. O parte din ei care sunt membri în CEX am avut discuţii. Am spus că activitatea Guvernului trebuie îmbunătăţită şi am zis că atenţia Guvernului trebuie îndreptată spre investiţii. În scrisoare am făcut o trimitere expresă la nevoia de sprijin pentru comunităţile locale", a mai declarat preşedintele PSD Dâmboviţa.

"Am spus că amnistia şi graţierea sunt acte de clemenţă pe care orice stat civilizat le adoptă la un anumit interval de timp. Anul acesta suntem la 100 de ani de România mare. Am spus că despre amnistie şi graţiere trebuie să discutăm în parlament după o consultare largă cu CSM, cu asociaţiile de magistraţi. Nu credem, şi am spus-o şi în scrisoare că o OUG este soluţia, pentru că am face doar să tensionăm lucrurile în societate şi noi am spus că ar duce inclusiv la o pierdere a guvernării",a afirmat Ţuţuianu.

Întrebat ce variantă ar fi pentru conducerea partidului, preşedintele PSD Dâmboviţa a afirmat: "Varianta nu o pot da nici eu, nici doamna Firea, nici domnul Stănescu, varianta trebuie să rezulte dintr-un Congres, anul viitor. Congresul va decide cum organizăm alegeri, cum le organizăm, dacă este nevoie de o schimbare de statut".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici