Scrisoarea pentru referendum, trimisă Comisiilor juridice - surse

Membrii Birourilor Permanente reunite au decis, miercuri, să trimită scrisoarea şefului statului privind organizarea unui referendum în ziua alegerilor la Comisiie juridice, care au 10 zile pentru formularea unui punct de vedere, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

20 afișări
Imaginea articolului Scrisoarea pentru referendum, trimisă Comisiilor juridice - surse

Preşedintele Traian Băsescu (Montaj foto)

"Am decis ca scrisoarea pe referendum să fie transmisă Comisiilor juridice ale Parlamentului, care să formuleze un punct de vedere în 10 zile", au declarat sursele parlamentare.

Acestea au menţionat că parlamentarii jurişti trebuie să stabilească un punct de vedere privind constituţionalitatea propunerii de referendum.

Sursele au menţionat că propunerea de trimitere a scrisorii preşedintelui la Comisiile juridice a fost adoptată cu 14 voturi "pentru" şi 10 "împotrivă"

La ora transmiterii acestei ştiri, membrii Birourilor Permanente discută despre subiectul legat de moţiunea de cenzură.

Potrivit surselor citate, a fost făcută o propunere potrivit căreia moţiunea va fi citită joi în plen, urmând să fie dezbătută şi votată lunea viitoare.

"Există o propunere ca moţiunea să fie citită mânie (joi, n.r.) şi dezbătută luni. Se va lua o deczie asupra programului în BP-uri", au declarat sursele menţionate.

Preşedintele Traian Băsescu declarat, în urmă cu două săptămâni, că a trimis Parlamentului solicitare de aviz pentru organizarea unui referendum naţional, la data alegerilor prezidenţiale din acest an, pentru consultarea populaţiei asupra a două aspecte: Parlament unicameral şi un număr maxim de 300 de parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici