Scrisori cu poza lui Geoană, semnate "Marean Vanghelie" şi pline de greşeli, distribuite la Oradea

Mai multe scrisori pline de greşeli gramaticale, semnate "Marean Vanghelie" şi având fotografia lui Mircea Geoană, cu menţiunea "garantat Vanghelie", au fost distribuite, marţi dimineaţă, în cutiile poştale ale orădenilor, iar şeful PSD Bihor susţine că autorii acestora ar fi reprezentanţii PDL.

169 afișări
Imaginea articolului Scrisori cu poza lui Geoană, semnate "Marean Vanghelie" şi pline de greşeli, distribuite la Oradea

Scrisori cu poza lui Geoană, semnate "Marean Vanghelie" şi pline de greşeli, distribuite la Oradea (Imagine: Dana Pacala/Mediafax Foto)

Scrisorile găsite marţi dimineaţă în cutiile poştale din Oradea sunt semnate "Marean Vanghelie, peşedintele PSD Bucureşti", iar fotografia candidatului PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, apare deasupra menţiunii "garantat Vanghelie".

Scrisoarea începe cu adresarea "Dragă Domle şi Doamno" şi continuă: "Pe 22 noiembrie, oamenii din România va vota pentru un nou preşedinte".

Textul este plin de greşeli gramaticale: "(...) nui cu nasul pe sus ca arogantul ăla de Năstase, e mai rău: e băiat ascultător! Să vedeţi cum îl ascultă pe Hrebe!".

În finalul scrisorii se arată: "Îl cunosc ca pe frate miu şi vă rog io să votaţi că ca el nu e altu şi vă garantez io Vanghelie. Votează pentru o Românie deşteaptă!"

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, s-a declarat convins că materialele îi au ca autori pe membrii PDL.

"În stilul cunoscut, gaşca de la PDL se luptă nu cu candidatul PSD, ci cu alţi membri ai partidului. În mod sigur, noi nu vom proceda la fel şi nu ne vom lupta cu Videanu, cu Udrea, cu Berceanu sau cu Ridzi, ci cu Traian Băsescu. El a intrat în turul al doilea şi cu el vom lupta", a declarat Mang.

De asemenea, preşedintele PSD Bihor a spus că va anunţa Biroul Electoral Judeţean "asupra modului în care PDL înţelege să-şi facă campania electorală".

Materiale care parodiază mesajele PSD au fost răspândite în Oradea şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, înainte de alegeri. Atunci era vorba de afişe care îl înfăţişau pe Mircea Geoană înconjurat de Adrian Năstase, Ion Iliescu, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vântu, Marian Vanghelie şi Viorel Hrebenciuc, având menţiunea "Geoană - preşedinte, Iliescu - preşedinte, Năstase - preşedinte, Voiculescu - preşedinte, Vântu - preşedinte, Vanghelie - preşedinte, Hrebenciuc - preşedinte".

PSD a sesizat şi atunci BEJ şi Poliţia Oradea, însă nu s-a dat nicio soluţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici