Scutaru: OUG privind migraţia aleşilor locali va intra în plenul Camerei săptămâna viitoare

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat marţi pentru MEDIAFAX că în Biroul Permanent s-a decis, la propunerea liberalilor, ca OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali să primească raport săptămâna aceasta şi să fie supusă votului în plenului Camerei Deputaţilor săptămâna viitoare.

177 afișări
Imaginea articolului Scutaru: OUG privind migraţia aleşilor locali va intra în plenul Camerei săptămâna viitoare

George Scutaru (Imagine: Ciprian Sterian/ Mediafax Foto)

”Biroul Permanent a decis, la propunerea noastră, ca OUG 55 privind traseismul politic să intre pe ordinea de zi a Comisiei juridice din Cameră saptămâna asta şi să fie finalizat raportul în regim de urgenţă, astfel încât săptămâna viitoare, marţi, să decidem introducerea pe ordinea de zi a plenului pentru dezbatere şi vot”, a spus Scutaru.

El a menţionat că urgentarea procedurilor parlamentare în cazul OUG 55 va da posibilitatea PNL şi PDL să atace actul normativ la Curtea Constituţională.

În cazul OUG 55/2014, Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată, în timp ce Senatul este cameră decizională. Potrivit Regulamentului, actul normativ poate fi contestat de parlamentari la Curtea Constituţională la finalul procedurilor parlamentare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici