Se decide soarta Guvernului Boc: Moţiunea, supusă votului pe 27 octombrie

Moţiunea de cenzură depusă de partidele de opoziţie împotriva Guvernului Boc va fi prezentată în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului în 20 octombrie, urmând ca dezbaterea textului şi votul asupra moţiunii să aibă loc în 27 octombrie.

26 afișări
Imaginea articolului Se decide soarta Guvernului Boc: Moţiunea, supusă votului pe 27 octombrie

Se decide soarta Guvernului Boc: Moţiunea, supusă votului pe 27 octombrie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Decizia în acest sens a fost luată, luni, de Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Potrivit chestorului Senatului Ioan Chelaru, şedinţa comună a Camerelor Parlamentului din data de 20 octombrie este programată să aibă loc la ora 10.00.

Reuniunea Senatului şi Camerei Deputaţilor din 27 octombrie urmează să înceapă la ora 11.00.

Partidele din opoziţie au depus, luni, la Parlament, moţiunea de cenzură intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", semnată de 209 parlamentari.

Semnatarii moţiunii de cenzură care a fost depusă, luni, de către opoziţie, susţin că, în cazul trecerii acesteia, doresc să realizeze un guvern de criză, să organizeze alegeri anticipate în maximum şase luni şi să renegocieze angajamentele convenite cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

"După căderea guvernului B.U.B.A, noi, semnatarii acestei moţiuni, împreună cu cei care ni se vor alătura, dorim să realizăm un guvern de criză, care să-şi asume două obiective: stabilizarea societăţii prin câteva măsuri de urgenţă şi organizarea de alegeri anticipate în maxim 6 luni", se arată în textul moţiunii de cenzură, remis agenţiei MEDIAFAX.

În opinia semnatarilor, România se află în faţa unei opţiuni majore: fie este aruncată într-o criză socială şi economică şi mai profundă, "sub guvernarea incompetentă a unui Guvern expirat politic", fie Cabinetul Emil Boc este demis, deschizându-se calea pentru găsirea altor soluţii politice, economice şi sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici