Prima cedare pentru a fi prelungită starea de alertă. Guvernul va permite reluarea slujbelor în biserici - surse

  • Guvernul va redeschide bisericile, spun surse liberale
  • Prevederea va fi inclusă în HG care va fi adoptată în şedinţa Executivului de astăzi
  • Marcel Ciolacu a transmis ieri că PSD nu va vota actul normativ dacă Guvernul nu va permite organizarea slujbelor în incinta lăcaşurilor de cult
9849 afișări
Imaginea articolului Prima cedare pentru a fi prelungită starea de alertă. Guvernul va permite reluarea slujbelor în biserici - surse

Prima cedare. Guvernul va permite reluarea slujbelor în biserici - surse

Guvernul a decis să includă redeschiderea bisericilor în Hotărârea de Guvern care va fi adoptată astăzi, pentru prelungirea stării de alertă, au declarat surse liberale pentru MEDIAFAX. Marcel Ciolacu a pus presiune pe Guvern şi a anunţat că PSD va condiţiona votul pentru prelungire de reluarea slujbelor în interiorul lăcaşurilor de cult.

Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă va fi adoptată în şedinţa Executivului, de astăzi. Surse liberale spun că aceştia au decis să includă, până la urmă, redeschiderea bisericilor pentru organizarea slujbelor în incintă. 

PSD mai cere şi redeschiderea restaurantelor, teatrelor. În cazul în care Guvernul nu va face acest lucru, social-democraţii vor veni cu un proiect de lege prin care să forţeze Guvernul să le deschidă.

Guvernul vrea să mai stai sub restricţii alte 30 de zile, dar PSD nu permit mai mult de 15 zile şi vor o „stare intermediară”, nu de alertă.

Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a terminat, iar şedinţa de Guvern ar terbui să înceapă în curând.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici