Video Secretar de stat PDL în MECI: Am aflat despre Codul Andronescu pe surse

Secretarul de stat PDL în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, a acuzat-o, joi, pe ministrul Ecaterina Andronescu, că nu a solicitat punctul de vedere al celor din minister pe legile educaţiei, precizând că a aflat varianta finală a acesteia "pe surse".

144 afișări

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu

Oana Badea a ţinut să vorbească despre "atmosfera şi modalitatea de lucru" în Ministerul Educaţiei, în timpul elaborării pachetului de legi pe educaţiei, care, în opinia sa, nu are nicio legătură cu "larga şi mult-trâmbiţata" dezbatere publică de care are nevoie acest cod.

Ea a arătat că textele de bază din proiect, care erau supuse prelucrării în fiecare zi sindicatelor, erau elaborate cu statut de secret de serviciu, în toiul nopţii sau pe înserat, şi nu duceau sub nicio formă în zona transparenţei.

"Consideram utilă o primă dezbatere în interiorul instituţiei numită Ministerul Educaţiei, la care toţi secretarii de stat şi ministrul deopotrivă să îşi aducă aportul", a spus Badea.

Secretarul de stat a ţinut să facă o mărturisire, precizând că nu a participat la construcţia codului educaţiei pentru că acest lucru presupune o convocare, care nu s-a întâmplat.

"Eu, personal nu am fost niciodată convocată", a spus ea, precizând că este foarte greu să te întâlneşti pe holurile ministerului cu ministrul, pentru că munceşte foarte mult.

Oana Badea a spus că, în prima zi de dezbatere a codurilor, din proprie iniţiativă şi lăsând la o parte bunul simţ, s-a dus autoinvitată.

"Am stat după-amiază, până la ora 4 şi ceva. Nu am fost dată afară, nu m-am simţit foarte bine, dar zilele următoare nu a plâns nimeni după mine şi nu m-am mai dus", a mai spus ea.

Badea a menţionat că proiectul legii educaţiei a fost elaborat pe de o parte cu sindicatele şi cu "cine a decis doamna ministru să fie prezent acolo".

Întrebată cum a aflat despre prevederile din Codul educaţiei elaborat de MECI, Oana Badea a spus: "Pe surse".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici