Secretarul de stat al SUA s-a întâlnit cu Benjamin Netanyahu în Israel

  • Secretarul de stat american, Anthony Blinken, s-a întâlnit miercuri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.
  • Blinken se află la a cincea vizită în regiune de la izbucnirea războiului.
  • Demnitarul american încearcă să negocieze un acord privind încetarea focului în Gaza.
217 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat al SUA s-a întâlnit cu Benjamin Netanyahu în Israel

Secretarul de stat al SUA s-a întâlnit cu Benjamin Netanyahu în Israel

Anthony Blinken încearcă să obţină progrese în negocierile privind încetarea focului şi să eliberarea ostaticilor. Turneul său de cinci zile cuprinde vizite în Egipt, Arabia Saudită, Qatar, Israel şi Cisiordania.

Miercuri, Blinken se întâlneşte cu premierul israelian şi cu alţi înalţi oficiali din Israel. Ei analizează propunerea Hamas privind încetarea focului, potrivit Sky News.

Organizaţia a stabilit un plan în trei faze, care se va desfăşura pe o perioadă de patru luni şi jumătate. Conform propunerii, toţi ostaticii vor fi eliberaţi în schimbul a sute de palestinieni întemniţaţi în Israel, inclusiv militanţi de rang înalt.

De asemenea, Hamas ar rămâne la putere în Gaza şi ar avea voie să-şi reconstruiască capacităţile militare, un scenariu pe care liderii israelieni l-au respins categoric.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a spus că cererile Hamas sunt „puţin exagerate”, dar că negocierile vor continua.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici