Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, despre declaraţile lui Timmermans: Încă o dovadă a dublului standard

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că afirmaţiile lui Frans Timmermans reprezintă „încă o dovadă a dublului standard pe care îl practică organismele europene” şi a cerut CSM să reacţioneze.

856 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, despre declaraţile lui Timmermans: Încă o dovadă a dublului standard

Secreatul general al Guvernului, Toni Greblă, despre declaraţile lui Timmermans: Încă o dovadă a dublului standard

”Este încă o dovadă a dublului standard pe care îl practică organismele europene şi reprezintă un îndemn la adresa autorităţilor de la Bucureşti să încalce Constituţia şi legile ţării. Prima instituţie care, în opinia mea, ar trebui să reacţioneze la o astfel de declaraţie ar trebui să fie Consiliul Supoerior al Magistraturii, care este garantul independenţei Justiţiei şi să comunice autorităţilor de la Bruxelles că nicio autoritate administrativă din România nu poate să intervină într-un dosar care este în curs de cercetare sau de judecată”, a declarat pentru MEDIAFAX Toni Greblă.

Reacţia lui Greblă vine ca urmare a faptului că Frans Timmermans, prim- vicepreşedintele Comisiei Europene, a declarat miercuri că avertizează Guvernul de la Bucureşti să nu întreprindă acţiuni care să afecteze sistemul judiciar, menţionând că a avut numeroase discuţii cu prmeierul Viorica Dăncilă în ultimele două luni.

"Situaţia din România. Am informat Colegiul cu privire la situaţia din România. România trebuie să revină urgent la un proces de reformă şi să se abţină de la orice măsuri care ar putea să ducă la un regres al tuturor lucrurilor realizate în ultimii ani..Aş vrea să avertizez Guvernul român să nu întreprindă acţiuni care să afecteze sistemul judiciar şi să creeze impunitate pentru funcţionarii de nivel înalt care au pedepse şi condamnări pentru corupţie", a declarat prim-vicepreşedintele CE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici