Şedinţă a BPN al PSD înaintea Comitetului Executiv

O parte dintre liderii PSD s-au reunit, vineri dimineaţă, la sala "Ovidiu Şincai", de la Camera Deputaţilor, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, ulterior fiind programat Comitetul Executiv, unde urmează să fie validaţi candidaţii pentru alegerile locale, inclusiv candidatul pentru Bucureşti.

18 afișări
Imaginea articolului Şedinţă a BPN al PSD înaintea Comitetului Executiv

Şedinţă a BPN al PSD înaintea Comitetului Executiv (Imagine: Mediafax Foto)

Deocamdată nu sunt prezenţi toţi liderii partidului, însă, pe măsură ce sosesc, aceştia intră în şedinţă.

Şedinţa Comitetului Executiv este programată să aibă loc la Senat.

Surse din PSD au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Miron Mitrea, coordonatorul de campanie al PSD, va fi candidatul partidului la Primăria Capitalei.

Anterior, liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, primise sprijinul organizaţiei pentru a candida la Primăria Capitalei.

Pe de altă parte, Sorin Oprescu şi-a anunţat intenţia de a candida şi el, chiar şi ca independent, dacă partidul nu îl va susţine.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, joi, că filiala din Capitală va merge, vineri, la CEx, cu propunerea ca el să fie candidatul partidului la Primăria Generală, dar a menţionat că este posibil ca organizaţia să îşi "reformuleze" poziţia.

Liderul PSD Mircea Geoană, împreună cu Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc şi Marian Vanghelie au încercat, joi seara, să-l convingă pe Sorin Oprescu să nu-şi depună candidatura ca independent la Primăria Capitalei, demersul înregistrând un eşec, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.

"Sorin Oprescu nu a cedat", au declarat sursele citate, precizând că aceasta a fost concluzia întâlnirii.

Aceleaşi surse au precizat că Sorin Oprescu s-a declarat supărat că nu a fost întrebat măcar despre o eventuală candidatură a sa pentru Primăria Capitalei, acesta transmiţându-le lui Geoană şi celorlalţi că aşteaptă rezultatul unor sondaje de opinie viitoare.

Surse participante la întâlnirea de joi seară au declarat, pentru MEDIAFAX, că reuniunea celor cinci a constat, de fapt, într-o negociere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici