Şedinţa BP al Camerei pe tema Comisiei Udrea s-a amânat din lipsă de cvorum

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor pe tema suspendării activităţii Comisiei Udrea s-a amânat din lipsă de cvorum, deputaţii PSD, PNL şi UDMR nefiind prezenţi.

17 afișări
Imaginea articolului Şedinţa BP al Camerei pe tema Comisiei Udrea s-a amânat din lipsă de cvorum

Palatul Parlamentului (Imagine: Mediafax Foto)

Secretarul Camerei Deputaţilor Dumitru Pardău (PDL) a declarat, miercuri, că şedinţa Biroului Permanent nu a putut avea loc din cauza lipsei de cvorum, menţionând că va fi convocată la o dată ulterioară.

El a menţionat că "preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a cerut liderilor de grup prezenţi în sală, în mod special doamnei Aura Vasile, să vină într-o zi, maxim două cu o propunere concretă prin care să garanteze că cei care sunt membri ai Biroului Permanent din partea acestor partide vor participa la şedinţă".

Potrivit lui Pardău, reprezentanţilor PDL le pare rău că ceilalţi colegi din Biroul Permanent nu au venit la şedinţă, nici măcar cel care era de serviciu pe Camera Deputaţilor.

"Nouă ne pare rău celor din PDL, membri ai Biroului Permanent, şi ne întrebăm de ce nu au fost prezenţi colegi de-ai noştri care sunt de serviciu, care asigură permanenţa în Camera Deputaţilor, precum şi colegi pe care i-am văzut la emisiuni", a subliniat deputatul democrat-liberal.

El a menţionat că şedinţa BP va fi convocată la o dată ulterioară, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, precizând că democrat-liberalii sunt disponibili oricând pentru o nouă şedinţă a BP.

"Din păcate, după cum aţi putut observa şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor nu a a avut loc, cu toate că aceastã şedinţă a fost convocată regulamentar. Fiecare membru al Biroului Permanent a fost anunţat prin adresă oficială, prin liderii de grup din cadrul Camerei Deputaţilor şi în acelaşi timp cred că cei care suntem de faţă, plus toată opinia publică, preşedintele Camerei Deputaţilor a fãcut acest anunţ public. Biroul Permanent va fi convocat la o dată ulterioară", a mai spus Dumitru Pardău.

La rândul său, la finalul BP, Aura Vasile a declarat că nu este vorba de un boicot din partea social-democraţilor, motivând că membrii PSD sunt "fie în vacanţă", "fie au alte activităţi" şi menţionând că şi ea a fost anunţată în pripă de această şedinţă.

Deputatul PNL George Scutaru a motivat şi el că îi ţine locul liderului grupului liberal Călin Popescu Tăriceanu, dar şi că ceilalţi colegi ai săi, membri ai BP, au absentat pentru că au alte activităţi.

Conducerea Camerei urma să discute, miercuri, situaţia Comisiei Udrea, însă la şedinţă au fost prezenţi doar reprezentanţii PDL, nu şi cei ai PSD, PNL şi UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici