Şedinţă CExN al PSD. Declaraţiile liderilor de partid despre posibile excluderi şi convocarea congresului

Membrii Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD s-au reunit, joi, la sediul central al partidului, pentru a face prima analiză formală a eşecului de la alegerile prezidenţiale, dar şi pentru a lua decizii privind menţinerea guvernării, restructurarea guvernului sau convocarea congresului.

1109 afișări
Imaginea articolului Şedinţă CExN al PSD. Declaraţiile liderilor de partid despre posibile excluderi şi convocarea congresului

Dan Şova (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

Ponta, în CEx al PSD: ”Trebuie să fie colegi care să-şi asume nişte responsabilităţi” – surse

Premierul Victor Ponta le-a prezentat liderilor PSD, joi, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv, planul pentru menţinerea la guvernare a PSD şi restructurarea guvernamentală, menţionând în finalul primei luări de poziţie că ”trebuie să fie colegi care să-şi asume ”nişte responsabilităţi”.

Liderul PSD Giurgiu: Congresul ar trebui organizat cât mai repede, în luna decembrie

Preşedintele PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău, filiala cu cel mai bun rezultat la alegerile prezidenţiale, a declarat, joi, înainte de şedinţa CEx al PSD, că vrea un Congres al partidului în luna decembrie şi o conducere stabilă, reprezentată de Victor Ponta şi Liviu Dragnea.

”Vreau să fie unitate şi să avem un partid solid cu o conducere stabilă, reprezentată de domnul Ponta şi de domnul Dragnea”, a afirmat Nicolae Bădălău.

Liderul PSD Giurgiu a mai declarat că doreşte organizarea unui congres, în luna decembrie. ”Cred că congresul trebuie să fie cât mai repede, în decembrie”, a spus Bădălău.

Înainte de şedinţa conducerii PSD, preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, întrebat despre posibilitatea unor excluderi din partid, a spus că nu are de gând să facă declaraţii în ”avanscenă”.

”Nu am de gând să fac declaraţii în avanscenă, mergem la o şedinţă serioasă, ce vom avea de spus, spunem”, a arătat Iliescu, refuzând să răspundă întrebărilor presei.

Corlăţean: Priorităţile PSD trebuie conexate cu priorităţile ”ceva mai mari ale statului român”

Priorităţile PSD trebuie conexate cu priorităţile ”ceva mai mari ale statului român”, a declarat, joi, vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean, subliniind că este pentru ”continuitate” în partid ăi la guvernare.

Negoiţă, despre posibila excludere din PSD: Delictul de opinie nu mai e condamnat de multă vreme

Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă a declarat, joi, înainte de şedinţa CEx al PSD, întrebat în legătură cu faptul că ar putea fi exclus din partid, că nu discută ipoteze şi că delictul de opinie nu mai este condamnat de multă vreme, ”de pe vremea de tristă amintire”.

Vanghelie: Nu am o problemă cu excluderea, pot fi unele persoane supărate

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, joi, că nu are ”o problemă” în legătură cu excluderea din partid, spunând că pot fi ”persoane supărate”, dar lucrurile ”trebuie analizate serios” şi că un congres ar trebui să fie în februarie sau martie.

Şova: Nu cred că voi fi exclus din partid

Vicepreşedintele PSD Dan Şova a declarat, joi, înaintea şedinţei CExN, că nu crede că va fi exclus din partid, deoarece nu vede ”motivul”, adăugând că este de acord cu Victor Ponta ca congresul formaţiunii să fie în primăvară.

Andronescu, despre excluderi: Un război aduce doar victime; unii au plătit deja pentru că au greşit

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a precizat, joi, înainte de CExN, întrebată despre necesitatea unor excluderi în partid, că un război nu aduce decât victime, ea menţionând, referindu-se la modul în care trebuie să plătească cei care au greşit, că ”unii” au plătit deja.

Costoiu, întrebat cum i se par rezultatele obţinute de PSD în Diasporă: ”Proaste”

Preşedintele organizaţiei PSD Diasporă, Mihnea Costoiu, a fost întrebat, joi, înainte de CExN, de jurnalişti, cum i se par rezultatele obţinute de PSD în Diasporă, el răspunzând: ”Proaste”.

Costoiu a venit, joi, la sediul central al PSD şi când a văzut că jurnaliştii îl aşteptau ca să-i adreseze întrebări în faţa clădirii, a salutat cu mâna şi s-a îndreptat spre intrarea din spate.

Acolo, Costoiu a fost întâmpinat de alţi jurnalişti, care l-au întrebat despre şedinţa CExN. „Discutăm la final”, a spus el, încercând să-i evite pe reporteri.

Întrebat cum i se par rezultatele obţinute de PSD în Diasporă, el a răspuns: ”Proaste”.

Manda: Cred că ar trebui să continuăn cu Victor Ponta preşedinte şi prim-ministru

Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a declarat, joi, înainte de CExN, că partidul ar trebui să continue cu Victor Ponta în funcţia de preşedinte al formaţiunii şi de premier, el menţionând că ar trebui excluşi din PSD cei care ”se comportă” împotriva partidului.

”Am mandat de la organizaţie să votez în funcţie de cum vor decurge discuţiile. Sunt sigur că trebuie să analizăm activitatea la nivelul fiecărui judeţ şi la nivel naţional. (...) Cred că trebuie să continuăm cu Victor Ponta preşedinte şi prim-ministruŢ, a spus Manda.

Întrebat dacă e de acord cu excluderi din partid în acest moment, Manda a răspuns: ”Pentru cei care se comportă împotriva partidului, da”.

El a evitat să se refere la numele celor care ar putea face obiectul excluderilor din partid ca urmare a declaraţiilor făcute în ultimul timp. ”Nu mă refer la nimeni. Unele declaraţi au fost făcute după ce au trecut alegerile, dar nu ştiu dacă era locul şi momentul potrivit să le facă”.

Manda a mai spus că în guvern şi în partid este nevoie de figuri proaspete şi că îşi menţine declaraţia potrivit căreia congresul extraordinar ar rebui să aibă loc în decembrie.

Geoană: Din experienţa mai veche cu astfel de momente, vă asigur că PSD are resurse de înţelepciune

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, joi, înaintea Comitetului Executiv Naţional, că este convins că va fi ”o discuţie lucidă şi calmă” şi a precizat că ”poate să asigure,din experienţa sa mai veche cu astfel de momente,că partidul are resurse de înţelepciune pentru a merge mai departe.

Marian Oprişan: Premierul ar trebui să renunţe la miniştrii care nu au fost performanţi

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan a declarat, joi, înaintea Comitetului Executiv Naţional, întrebat despre o posibilă remaniere guvernamentală, că premierul Victor Ponta ar trebui să renunţe ”la cei care nu au fost performanţi”.

Ivan: Congresul trebuie convocat în primăvară, nu acum, la cald; avem o vină colectivă

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat, joi, înaintea CExN, că partidul trebuie să facă o analiză serioasă a eşecului de la prezidenţiale, el opinând că, din acest motiv, congresul ar trebui convocat la primăvară şi ”nu acum, la cald”, vina fiind ”colectivă” şi trebuind asumată ca atare.

Nichita: PSD trebuie să rămână la guvernare, iar Ponta şi Dragnea în fruntea partidului

Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita a declarat, joi, înaintea CExN, că partidul trebuie să rămână la guvernare, iar echipa Ponta-Dragnea să se menţină în fruntea partidului pentru a asigura această guvernare, congresul urmând să fie convocat în primăvară, în scopul unei analize ”la rece”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici