Şedinţa Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro, la Guvern

Premierul Viorica Dăncilă va participa, joi, începând cu ora 17.00, la şedinţa Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro, informează Biroul de Presă al Guvernului.

334 afișări
Imaginea articolului Şedinţa Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro, la Guvern

Şedinţa Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro, la Guvern

Pe ordinea de zi a Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro se va afla diagnoza criteriilor de convergenţă pentru adoptarea monedei euro.

Miercuri, 4 aprilie, a avut loc reuniunea conducerii Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro la care au participat copreşedinţii şi vicepreşedinţii acesteia pentru a aproba Regulamentul de Organizare şi Funcţionare, precum şi ordinea de zi şi problematica ce urmează să fie discutată în prima şedinţă a Comisiei Naţionale.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat că prin ordonanţa de urgenţă de înfiinţare a comisiei a fost stabilită o periodicitate bilunară pentru lucrările Comisiei, cu participarea reprezentanţilor Guvernului, Academiei Române, BNR şi al Comisiei Naţionale de Prognoză, care asigură Secretariatul Comisiei Naţionale.

În cadrul reuniunii de miercuri a fost aprobat şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare prin care se stabilesc atribuţiile grupurilor de lucru tematice şi documentele care trebuie să fie finalizate de Comisia Naţională: Declaraţia politică de asumare a Calendarului de intrare a României în Mecanismul unic de supraveghere şi de intrare în zona euro şi a Planului naţional de adoptare a monedei euro; Proiectul Planului naţional de adoptare a monedei euro; Raportul de prezentare a situaţiei actuale din punctul de vedere al criteriilor de convergenţă şi de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici