Şedinţă cu scântei la PSD Iaşi după declaraţiile lui Mihai Chirica. Primarul rezistă

Social-democraţii din Iaşi au avut, vineri seara, o şedinţă cu scântei, în care i-au cerut explicaţii liderului Mihai Chirica după declaraţiile despre OUG 13 şi protestele din ţară, Chirica reuşind să-şi păstreze funcţia de preşedinte la finalul discuţiilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

11179 afișări
Imaginea articolului Şedinţă cu scântei la PSD Iaşi după declaraţiile lui Mihai Chirica. Primarul rezistă

Şedinţă cu scântei la PSD Iaşi după declaraţiile lui Mihai Chirica. Primarul rezistă (Imagine: Bogdan Baraghin/Arhiva Mediafax Foto)

Şedinţa pesediştilor ieşeni a durat aproape trei ore şi s-a decis să se trimită un memorandum la partid şi la Guvern prin care filala ieşeană să îşi arate susţinerea faţă de programul de Guvernare, iar primarul Mihai Chirica a rămas în funcţie.

"A fost o şedinţă de bilanţ, după o perioadă tensionată. Nu vorbim doar de organizaţia PSD, ci de o tensiune care s-a acumulat la nivel naţional. A fost o şedinţă în care am exprimat exact care a fost poziţionarea din calitatea de preşedinte de organizaţie şi vicepreşedinte la nivel naţional, care au fost de fapt interesele adevărate ale acestei poziţionări, de ce nu am făcut acest demers, pentru a arăta ca PSD îşi păstrează demnitatea”, a declarat Mihai Chirica la finalul şedinţei din cadrul PSD Iaşi.

Chirica a adăugat că după şedinţa care a durat mai bine de trei ore, partidul a ieşit mai unit.

„Astăzi am reuşit să formulăm un punct de vedere comun. Organizaţia este unită. Suntem decişi să contribuim la bunul mers al programului de guvernare PSD”, a mai spus Chirica.

Chirica a recunoscut că au fost colegi care au avut o viziune contrară celei pe care a avut-o el şi care au considerat că declaraţiile din ultima perioadă ar fi fost, de fapt, „o afiliere spre o altă formaţiune”.

„Acest semnal a venit şi pe un fond favorabil legat de persoana mea, în condiţiile în care şi acea ordonanţă, precum şi domnul fost ministru Iordache au părăsit Guvernul României, ceea ce poate fi interpretat subiectiv că am avut dreptate. Aş fi preferat să nu ajung prin acest pasaj să mi se dea dreptate pentru lucrul ăsta, dar credem că este un început pe care îl putem continua într-o echipă foarte bine echilibrată atunci când se manifestă în spaţiul public. La început o parte din colegii mei aveau oarecum o viziune contrară, că de fapt este o afiliere a mea spre o altă formaţiune politică. Au înţeles pe parcursul discuţiilor că nu am niciun interes politic subversiv sau chiar ataşat într-o idee de trădare, că nu este vorba despre o dirijare a omului Chirica de către alte cheiţe care se învârt pe oriunde, ci pur şi simplu este o măsură a atitudinii demne pentru a putea să ne conducem organizaţia aşa cum aşteaptă toţi românii în momentul de faţă”, a afirmat preşedintele interimar al PSD Iaşi.

Când i s-a reamintit declaraţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care spunea că Iaşul va decide situaţia lui Mihai Chirica, liderul ieşean a explicat că organizaţia şi-a arătat unitatea.

„Organizaţia de la Iaşi şi-a arătat unitatea în totalitate. Această solidaritate nu este una ca un cec în alb. Este una firească, normală, de comunicare şi colaborare astfel încât proiectele comunităţilor pe care le reprezintă să devină viabile”, a mai spus Mihai Chirica.

Printre cei prezenţi la Iaşi la sedinţa PSD s-au aflat şi o parte dintre parlamentarii social-democraţi de Iaşi. La sfâşitul şedintei, deputatul Camelia Gavrilă a declarat că şedinţa a fost una "interesantă, cu multe puncte de vedere".

„Au fost explicaţii pe care le-a dat domnul preşedinte al organizaţiei, de data aceasta şi explicaţii pe care le-am înţeles, mai ales cei care lucrăm cu tineri, care înţelegem vocea străzii, care înţelegem vocea tinerilor şi care înţelegem că a fost un moment de comunicare mai puţin fericită pe chestiunea ordonanţelor şi de aceea s-au şi creat aceste falii. Concluzia este că există o anumită armonie a organziaţiei, că punctele de vedere diferite nu înseamnă că trebuie să aprofundeze clivajele dintre noi şi că există o solidaritate faţă de guvernare şi faţă de programul PSD care trebuie pus în practică şi mai multă atenţie în momentul în care se legiferează pe domeniul justiţiei, un domeniu sensibil, în care trebuie foarte multă responsabilitate”, a declarat deputatul PSD, Camelia Gavrilă.

Întrebată dacă s-a luat în discuţie excluderea lui Mihai Chirica, deputatul Camelia Gavrilă a răspuns că „s-a pus problema de analiză, de discuţie, de clarificare”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici