Şedinţă de guvern: Asumarea răspunderii, în primă lectură - surse

Executivul se reuneşte miercuri seara, spun pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. Pe ordinea se zi se află asumarea răspunderii pe măsurile fiscale, în primă lectură.

691 afișări
Imaginea articolului Şedinţă de guvern: Asumarea răspunderii, în primă lectură - surse

Şedinţă de guvern: Asumarea răspunderii, în primă lectură - surse

Guvernul se reuneşte, miercuri seara, pentru a discuta, în primă lectură, asumarea răspunderii pe măsurile fiscale, potrivit unor surse guvernamentale.

„Ne vom reuni în şedinţă, pentru aprobarea asumării pe măsurile fiscale vineri, cel mai probabil”, adaugă sursele citate.

Pe programul oficial al premierului Marcel Ciolacu nu apare, încă, şedinţa Executivului.

Ministerul de Finanţe a pus marţi în dezbatere publică proiectul de creşteri de taxe şi introducere de taxe noi. Coaliţia a renunţat la ajustorul fiscal şi a păstrat un „impozit minim pe cifra de afaceri” pentru firme cu afaceri mai mari de 50 mil. euro şi pentru bănci.

USR şi AUR au anunţat că vor depune moţiune de cenzură.

Potrivit artoicolului 114 din Constituţie, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată. Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici