Şedinţa Parlamentului, suspendată; punctele rămase nediscutate vor fi analizate la 12 aprilie

Camera Deputaţilor şi Senatul şi-au suspendat, marţi, şedinţa în plen, din cauza lipsei cvorumului, după ce a avut loc o întrunire a liderilor grupurilor parlamentare.

33 afișări
Imaginea articolului Şedinţa Parlamentului, suspendată; punctele rămase nediscutate vor fi analizate la 12 aprilie

Şedinţa Parlamentului, suspendată; punctele rămase nediscutate vor fi analizate la 12 aprilie (Imagine: Attila Szavuj/Mediafax Foto)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat suspendarea lucrărilor, precizând că problemele rămase nedezbătute de către parlamentari vor fi analizate în 12 aprilie în şedinţa comună a Camerelor. Geoană a arătat că va propune, împreună cu preşedintelele Camerei Deputaţilor, Birourilor Permanente reunite ca punctele rămase restante de pe ordinea de zi a şedinţei comune de marţi să fie analizate la 12 aprilie, când Senatul şi Camera Deputaţilor sunt convocate pentru ca preşedintele Parlamentului Europan să prezinte un discurs.

Geoană a anunţat suspendarea şedinţei plenului reunit după ce viceliderul deputaţilor PSD, Aura Vasile, a precizat că această decizie a fost luată de liderii de grup, în pauza de consultări.

Aura Vasile a menţionat că liderii de grup, împreună cu cei care au participat la această întâlnire, au hotârât suspendarea activităţii plenului reunit de marţi, urmând a fi reluat în cursul lunii aprilie, când va fi reportată ordinea de zi.

Mircea Geoană a propus suspendarea şedinţei menţionând "condiţiile date" şi ţinând cont de neîntrunirea cvorumului de şedinţă.

"Sugestia pe care o să o facem împreună cu doamna preşedinte Anastase viitorului Birou Permanent reunit este să reluăm partea care nu a fost epuizată astăzi pe 12 aprilie, dată când vom avea ca oaspete în Parlamentul României pe Preşedintele Parlamentului European, domnul Jerzy Buzek", a spus el.

Printre punctele care nu au mai putut fi dezbătute în şedinţa de marţi se află un proiect de hotărâre privind stabilirea organizaţiilor internaţionale la care participă Parlamentul României, precum şi un altul privind modificarea unei alte hotărâri a Parlamentului de înfiinţare a comisiei permanente privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, dar şi numirea unui membru al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii private.

Deputaţii şi senatorii întrerupseseră, marţi, şedinţa în plen, după ce au discutat despre raportul comisiei privind funcţionarea justiţiei, PSD solicitând o pauză de consultări şi arătând că nu există cvorum pentru continuarea dezbaterilor.

În şedinţa de marţi, parlamentarii au adoptat, printre altele, raportul de activitate pe anul 2008 al SRR şi au respins raportul de activitate al Televiziunii Române, votul negativ al parlamentarilor echivalând cu demiterea lui Alexandru Sassu din fruntea TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici