Şedinţă PLR-PC pentru detaliile fuziunii; conducerea noului partid, asigurată de doi copreşedinţi

Liderii PLR şi PC au avut, marţi, o şedinţă "pentru a pune la punct ultimele detalii cu privire la fuziunea celor două partide", conducerea noii formaţiuni urmând să fie asigurată de către doi copreşedinţi, potrivit unui comunicat al PLR.

1543 afișări
Imaginea articolului Şedinţă PLR-PC pentru detaliile fuziunii; conducerea noului partid, asigurată de doi copreşedinţi

Liderul PC, Daniel Constantin şi preşedintele PLR, Călin Popescu-Tăriceanu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Fuziunea PLR-PC a intrat în linie dreaptă! Marţi a avut loc o şedinţă comună a conducerii Partidului Liberal Reformator şi a Partidului Conservator pentru a pune la punct ultimele detalii cu privire la fuziunea celor două partide. O comisie mixtă, formată din opt membri ai PLR şi opt membri ai PC, a discutat anumite aspecte referitoare la protocolul de fuziune, statutul noului partid şi programul politic al acestuia. Precizăm că va fi o fuziune între cele două partide politice şi nu o alianţă. Conducerea noului partid va fi asigurată de către doi copreşedinţi", menţionează sursa citată.

Membrii comisiei mixte PLR-PC au susţinut că "obiectivul este de a consolida o a treia forţă politică a ţării, o forţă etică de centru, a clasei de mijloc, a acelora care lucrează în serviciul public, a întreprinzătorilor din toate sectoarele economiei, a practicienilor profesiilor liberale, a românilor pentru care libertatea individuală este pusă cu adevărat în valoare prin asumarea activă a responsabilităţii pentru propriul destin, pentru soarta comunităţii şi prosperitatea naţiunii", se mai arată în comunicat.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, declara, în martie, că Biroul Executiv Central al partidului a aprobat prin vot începerea negocierilor cu PLR pentru realizarea unei fuziuni.

"Sunt discuţii de mai multe luni care au vizat o alianţă sau fuziune cu partidul domnului Tăriceanu. Aceste discuţii au ajuns la majoritate, în Biroul Executiv Central am luat un vot pentru începerea negocierilor cu PLR. Cred că după 16 noiembrie cetăţeanul aşteaptă o altfel de politică, mai aproape de cetăţean. Asta vrem să facem, să oferim o alternativă la PNL şi chiar la PSD. Prin fuziune vom deveni al treilea pol politic", a precizat atunci Constantin, la Gândul Live.

La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, declara, la începutul lunii martie, că sunt discuţii cu PC pentru realizarea unei fuziuni cu PLR, existând şi la PC "dorinţa de a analiza această formulă".

Liderul PLR Călin Popescu-Tăriceanu a propus, la şedinţa din 19 mai a CNEx, ca la Congresul extraordinar al partidului, care ar urma să aibă loc în perioada 18-20 iunie, să se dezbată fuziunea PLR-PC, precum şi viziunea PLR asupra noii formaţiuni politice rezultate în urma fuziunii.

În prezent, PC şi PLR formează grupuri parlamentare comune la Senat şi la Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici