Şedinţa Senatului pentru cazurile Şereş şi Păcuraru a început

Şedinţa de plen a Senatului în care se vor vota rapoartele privind începerea urmăririi penale în cazurile Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru a început, marţi, cu o întârziere de 30 de minute.

15 afișări
Imaginea articolului Şedinţa Senatului pentru cazurile Şereş şi Păcuraru a început

Şedinţa Senatului pentru cazurile Şereş şi Păcuraru a început (Imagine: Mediafax Foto)

Şedinţa este condusă de la prezidiu de preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, care a anunţat că din 137 de senatori sunt prezenţi 100.

Senatorii s-au reunit în sesiune extraordinară pentru a dezbate şi a vota raportele Comisiei juridice cu privire la începerea urmăririi penale a senatorului Codruţ Şereş, în dosarele "Electrica Sud" şi "Hidroelectrica", şi la cererea de urmărire penală în cazul ministrului Muncii, Paul Păcuraru.

Preşedintele Senatului, Nicoale Văcăroiu, a anunţat, luni, după şedinţa Biroului Permanent, că, în cazul în care şedinţa de plen de marţi va începe cu validarea a doi noi senatori, cvorumul va fi de 137 de senatori, iar avizul pentru începerea urmăririi penale în cazul celor doi va fi favorabil dacă se vor înregistra 69 de voturi "pentru".

"În condiţiile în care nu avem cele două rapoarte de validare a doi noi senatori, înseamnă că suntem 135 de senatori şi, pe cale de consecinţă, cvorumul de lucru şi votul de jumătate plus unu pentru începerea urmăririi penale va fi de 68 de senatori", a precizat Văcăroiu.

Votul va fi secret cu bile, într-o parte a tribunei de plen urmând a se amplasa două urne de vot pentru Codruţ Şereş şi în cealaltă parte a tribunei, o urnă de vot pentru Paul Păcuraru.

Primele rapoarte ce vor fi prezentate în plen sunt cele în care este vizat senatorul Codruţ Şereş, prezentarea rapoartelor urmând a fi făcută de un reprezentant al Comisiei juridice. În cadrul dezbaterilor din plen, primul la cuvânt va fi Codruţ Şereş, care va avea posibilitatea să-şi prezinte punctul de vedere în faţa colegilor senatori, fără a exista o limită de timp pentru acest lucru.

Vor exista şi dezbateri ale reprezentanţilor grupurilor parlamentare, aceeaşi procedură urmând a se desfăşura şi în cazul dosarului lui Paul Păcuraru.

Comisia juridică a Senatului precizează în raportul "Electrica Muntenia Sud" vizându-l pe Codruţ Şereş că cercetarea penală trebuie extinsă "la toate persoanele a căror implicare sau legătură rezultă din interceptările analizate", dând exemplu pe Adriean Videanu, Gheorghe Seculici, Theodor Stolojan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici