Şedinţa Senatului, suspendată din lipsă de cvorum, nu au putut fi adoptate proiecte de legi

Şedinţa Senatului a fost suspendată, luni seară, fără ca senatorii puterii să poată adopta proiectele de lege aflate pe ordinea de zi, după ce preşedintele forului, Vasile Blaga, a constatat lipsa cvorumului.

229 afișări
Imaginea articolului Şedinţa Senatului, suspendată din lipsă de cvorum, nu au putut fi adoptate proiecte de legi

Şedinţa Senatului, suspendată din lipsă de cvorum, nu au putut fi adoptate proiecte de legi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

În timpul şedinţei, Vasile Blaga îi garantase viceliderului senatorilor PSD Alexandru Cordoş, care invocase lipsa cvorumului, că nu va permite adoptarea niciunui proiect dacă votul nu va indica faptul că în sală sunt 68 de senatori prezenţi.

După dezbaterile generale pe marginea proiectelor de lege, social-democratul a anunţat începerea votului.

Primul proiect supus votului a întrunit 64 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă".

Deşi proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă 104/2011 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă 13/2006 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea agenţiei de plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, prin reorganizarea agenţiei SAPARD nu necesită un vot calificat, având caracter ordinar, preşedintele Senatului a anunţat închiderea lucrărilor:

"Sunt doar 65 de voturi. Ne oprim aici".

Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat o informare privind scrisoarea preşedintelui României referitoare la continuarea utilizării, în anul 2012, a Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu – Constanţa şi a Portului Maritim Constanţa, precum şi a infrastructurii rutiere şi feroviare din Zona Mihail Kogălniceanu – Constanţa.

De asemenea, au figurat pe ordinea de zi şi informări privind scrisori ale preşedintelui României referitoare la continuarea participării cu forţe armate la misiuni şi operaţii sub conducerea NATO, UE şi ONU, în afara statului român şi privitoare la la suplimentarea participării României cu 65 de jandarmi la misiunea NATO de pregătire a forţelor afgane de poliţie, până la încheierea acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici