Şefii AEP şi CNA, numiţi marţi în funcţie de Parlament

Senatorii şi deputaţii se reunesc, marţi, la ora 13.00, în şedinţă de plen comun. Pe ordinea de zi se află numirea şefilor AEP şi CNA, precum şi numirea unui nou consilier de conturi, după revocarea din post a lui Niculae Bădălău.

274 afișări
Imaginea articolului Şefii AEP şi CNA, numiţi marţi în funcţie de Parlament

Pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente au primit aviz favorabil Toni Greblă, susţinut de PSD şi UDMR, precum şi Iulia Andreea Băbeanu, propusă de AUR.

La Consiliul Naţional al Audiovizualului este propusă Monica Gubernat.

De asemenea, parlamentarii trebuie să dea un votr şi pentru numirea unui nou consilier la Curtea de Conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, urma a revocării din această funcţie a lui Niculae Bădălău. Pentru acest post a primit raport favoirabil Camelia Pricopie.

Totodată, pe ordinea de zi mai sunt trei informări ale preşedintelui Klaus Iohannis, referitoare la aprobarea forţelor şi mijloacelor Armatei României şi ale Ministerului Afacerilor Interne care sunt trimise la misiuni şi operaţii, în afara teritoriului naţional, în anul 2023, la aprobarea intrării, staţionării şi desfăşurării de operaţiuni pe teritoriul României a detaşamentului spaniol de aeronave multirol pentru a executa misiuni în cadrul activităţilor de vigilenţă sporită ale NATO, precum şi la aprobarea dislocării, la nevoie, a Forţei de Răspuns a NATO cu capacitate de reacţie foarte ridicată - VJTF, în scopul pregătirii şi defăşurării de operaţii militare pe teritoriul României, în anul 2023, potrivit datelor de planificare transmise de către autorităţile NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici