Şefii Poliţiei şi DSP Bucureşti chemaţi în Parlament să dea explicaţii pentru congresul PNL

Membrii PSD din comisiile de Apărare şi Sănătate din Camera Deputaţilor au transmis luni o convocare oficială către şefii Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, pentru a da explicaţii cu privire la congresul PNL.

4239 afișări
Imaginea articolului Şefii Poliţiei şi DSP Bucureşti chemaţi în Parlament să dea explicaţii pentru congresul PNL

Şefii Poliţiei şi DSP Bucureşti chemaţi în Parlament să dea explicaţii pentru congresul PNL

Comisarul-şef Bogdan Berechet şi dr. Oana Niculescu au fost chemaţi pentru a da explicaţii privind legalitatea avizării acestui eveniment politic, despre modul în care au fost raportate testele COVID-19 pozitive din Capitală în perioada premergătoare congresului şi despre „dubla măsură” în sancţionarea încălcărilor restricţiilor de la această întrunire politică, în raport cu pedepsele aplicate cetăţenilor obişnuiţi, se arată într-un comunicat transmis de PSD.

„PSD a luat act de refuzul celor doi de a se prezenta în faţa comisiilor parlamentare, ceea ce confirmă complicitatea inadmisibilă a acestor instituţii la ilegalităţile comise în cadrul evenimentului politic organizat de PNL. Această atitudine obstrucţionistă în aflarea adevărului reprezintă în mod clar un abuz de putere care încalcă în mod grav principiul colaborării loiale între instituţiile statului consacrat în Constituţia României şi în deciziile Curţii Constituţionale din România. Deputaţii PSD vor reveni cu o nouă convocare adresată celor doi şefi de instituţii, iar în cazul unui alt refuz vor folosi toate căile legale pentru a-i trage la răspundere pentru acest comportament inacceptabil într-un stat drept”, transmit social-democraţii.

Potrivit acestora, românii au dreptul să ştie dacă şi în ce condiţii a fost avizat congresul PNL şi cine a luat această decizie: „Scoaterea la lumină a adevărului e cu atât mai importantă cu cât raportările oficiale arată o dublare atipică a numărului de cazuri zilnice noi de COVID-19 în Bucureşti, de la maximul de 1.048 de cazuri săptămâna trecută la 2.559 de cazuri luni, a doua zi după congresul PNL”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
congres,
dsp,
politie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici