Şeful Comisiei Juridice din Senat, despre cazul lui Bodog: Am solicitat 14 zile pentru audiere şi studierea dosarului/ PNL votează în favoarea începerii urmăririi penale

Robert Cazanciuc, preşedintele Comisiei Juridice din Senat, a anunţat luni, că este nevoie de 14 zile, de la reînceperea activităţii Biroului Permanent, pentru studierea dosarului fostului ministru Florian Bodog şi audierea acestuia, abia apoi urmând să fie dat raportul.

93 afișări
Imaginea articolului Şeful Comisiei Juridice din Senat, despre cazul lui Bodog: Am solicitat 14 zile pentru audiere şi studierea dosarului/ PNL votează în favoarea începerii urmăririi penale

Şeful Comisiei Juridice din Senat, despre urmărirea penală în cazul lui Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii: Am solicitat 14 zile pentru audiere şi studierea dosarului

„Săptămâna trecută am primit o solicitare de la Biroul Permanent pentru un raport intermediar în legătură cu solicitarea Parchetului privindu-l pe domn senator Bodog (...) Am solicitat 14 zile Biroului Permanent al Senatului în care să facem această procedură internă (n.r.: studierea dosarului şi audierea lui Florian Bodog). Acest termen va curge de la data la care Biroul Permanent se va reuni. Am stabilit ca în prima şedinţă de după Biroul Permanent să fie invitat domnul Bodog pentru a se apăra", a declarat Robert Cazanciuc, preşedintele Comisiei Juridice din Senat.

Orban: Am mandatat senatorii PNL să voteze în favoarea începerii urmăririi penale pentru Bodog

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că a mandatat senatorii liberali să voteze în favoarea începerii urmăririi penale împotriva lui Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii. El a adăugat că liberalii vor impune adoptarea unui calendar.

„Astăzi, am discutat despre procedura de începere a urmăriri penale pentru fostul ministru al Sănătăţii, Bodog, în care am mandatat senatorii Partidului Naţional Liberal să voteze la vedere în favoarea începerii urmăriri penale, de asemenea, să participe la toate reuniunile procedurale care se vor desfăşura fie la nivel de Biroului Permanent al Senatului, fie la nivelul Comisiei juridice şi să impună adoptarea unui calendar, în conformitate cu regulamentul Senatului şi să nu accepte tergiversarea care se profilează din atitudinea celor din PSD şi ALDE privitor la această cerere”, a anunţat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.

Totodată, DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

 

Taguri:
parchet,
bodog,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici