Şeful de campanie al PNL spune de ce Iohannis nu vrea dezbateri: Dăncilă a refuzat până acum dialogul instituţional

Şeful de campanie al PNL Dan Motreanu a afirmat, marţi, că Viorica Dăncilă a refuzat să discute cu preşedintele în momente importante, precum cel al desemnării comisarului european, astfel că o dezbatere între Iohannis şi Dăncilă nu îşi are rostul, fiind „un tertip ieftin de campanie” al PSD.

4543 afișări
Imaginea articolului Şeful de campanie al PNL spune de ce Iohannis nu vrea dezbateri: Dăncilă a refuzat până acum dialogul instituţional

Şeful de campanie al PNL spune de ce Iohannis nu vrea dezbateri: Dăncilă a refuzat până acum dialogul instituţional

„Campania preşedintelui Klaus Iohannis va continua în acelaşi mod ca şi pentru primul tur de scrutin. Esenţa unei campanii este tocmai aceea de a te întâlni în mod direct cu cetăţenii, de a interacţiona cu cei cărora le ceri votul şi încrederea pentru a-i putea reprezenta.
Klaus Iohannis a luptat să scape România de PSD şi de guvernul Dăncilă. Au fost multe momente în care Viorica Dancilă a refuzat dialogul instituţional cu preşedintele, deşi acesta era foarte necesar în funcţionarea statului. A fost cazul desemnării comisarului european, al deblocării situaţiei guvernamentale şi rezolvării unor probleme reale şi grave pentru această ţară. Au fost nenumărate cazuri în care PSD ar fi trebuit să permită dezbateri politice şi le-a refuzat. Abia acum, PSD cere dezbatere, ca şi cum nu ar fi cunoscute toate poziţiile politice exprimate de fiecare candidat în parte şi în ce mod a servit interesul public”, a scris Motreanu, pe Facebook.

Liberalul susţine că PSD încearcă „un tertip ieftin de campanie”, invitându-l pe Klaus Iohannis la dezbateri publice.

„ Este un tertip ieftin de campanie şi ne dăm seama cu toţii că nimic nou nu s-ar putea decanta dintr-o astfel de discuţie. Alta ar fi fost, însă, situaţia dacă aveam un tur doi fără PSD. Acest partid nu are cultura dialogului şi a făcut atât de mult rău României şi democraţiei. Preferăm ca în timpul rămas până în 24 noiembrie preşedintele Iohannis să poată întâlni în mod direct cât mai mulţi cetăţeni, pentru că ei sunt cei care votează. România normală este şi România în care ai ocazia să te întâlneşti faţă în faţă cu cel pe care urmează să-l votezi. Din acest motiv vom avea în ţară, în aproape toate zilele rămase din campania electorală pentru turul doi, întâlniri cu cetăţenii şi preşedintele Klaus Iohannis. Vă aşteptăm cu drag!”, a subliniat Motreanu.

Lia Olguţa Vasilescu, şeful de campanie al PSD, a transmis, luni, o scrisoare către Dan Motreanu, şeful de campanie al PNL, în care Viorica Dăncilă îl invită la cel puţin două dezbateri pe Klaus Iohannis.

În replică, înainte de a participa la întâlnirea cu liberalii, Klaus Iohannis a declarat, întrebat luni cum răspunde scrisorii şi invitaţiei la o dezbatere electorală transmisă de Viorica Dăncilă, că se va concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania pentru turul al doilea al prezidenţialelor.

Campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor începe pe 15 noiembrie şi se încheie pe 23 noiembrie, ora 7.00.

În 2014, Klaus Iohannis îl invita pe Victor Ponta la dezbateri publice.

„Până astăzi, Victor Ponta m-a evitat cu succes. Nu a existat o dezbatere publică, nu există niciun semn că s-ar dori o discuţie pe această temă.

Eu cred că o dezbatere între candidaţi poate fi organizată oriunde este o platformă publică, independentă, accesibilă celor doi candidaţi şi întregii media. Orice se poate negocia dacă sunt satisfăcute aceste condiţii. O să rog echipa mea să continue negocierile”, scria în noiembrie 2014, pe Facebook, Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici