Şeful FBI s-a întâlnit cu Niţu, Kovesi şi Hossu şi a discutat despre proiectele comune. James Comey a vizitat şi sediul echipei comune FBI-DCCO de la Bucureşti

Directorul FBI, James Comey, s-a întâlnit, marţi, la Bucureşti, cu procurorul general al României, Tiberiu Niţu, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi procurorul şef interimar al DIICOT, Giorgiana Hossu, între subiectele abordate de cei patru fiind proiectele comune aflate în derulare.

230 afișări
Imaginea articolului Şeful FBI s-a întâlnit cu Niţu, Kovesi şi Hossu şi a discutat despre proiectele comune. James Comey a vizitat şi sediul echipei comune FBI-DCCO de la Bucureşti

Şeful FBI s-a întâlnit cu Niţu, Kovesi şi Hossu şi a discutat despre proiectele comune. James Comey a vizitat şi sediul echipei comune FBI-DCCO de la Bucureşti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întâlnirea directorului FBI cu şefii parchetelor din România a avut loc marţi după-amiază, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

"În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte ce vizează cooperarea inter-instituţională precum şi proiectele comune aflate în derulare potrivit competenţelor celor două structuri specializate", precizează sursa citată.

La finalul întrevederii, James Comey i-a oferit procurorului şef al Serviciului de prevenire şi combatere a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT, Ioana Albani, o plachetă, "în semn de recunoaştere a contribuţiei în combaterea criminalităţii informatice transfrontaliere".

Directorul FBI s-a întâlnit, în cadrul vizitei la Bucureşti, şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Vizita înaltului oficial american a reprezentat un bun prilej pentru trecerea în revistă a unor probleme de interes comun, în spiritul excelentei cooperări care există între serviciile de informaţii ale României şi FBI. România şi Statele Unite ale Americii trebuie să facă faţă unor noi provocări de securitate generate, spre exemplu, de terorism sau criminalitatea cibernetică şi, tocmai de aceea, serviciile de informaţii trebuie să fie pregătite să răspundă unor asemenea riscuri", se arată într-un comunicat al Adminstraţiei Prezidenţiale.

Sursa citată menţionează că, "alături de colaborarea în plan militar, cooperarea în zona de contrainformaţii şi a instituţiilor de aplicare a legii reprezintă un element cheie al parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii".

În cadrul vizitei la Bucureşti, directorul FBI, James Comey, a avut de asemenea întrevederi cu premierul Victor Ponta şi cu noul director al SRI, Eduard Hellvig.

În cadrul agendei şefului SRI s-a aflat şi o vizită la sediul echipei comune FBI-DCCO de la Bucureşti, în cadrul unei întâlniri oficiale pe care a avut-o cu ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea şi cu şefii de arme din cadrul ministerului.

Directorul FBI a vizitat sediul echipei comune FBI-DCCO de la Bucureşti

Directorul FBI James B. Comey a vizitat, marţi, sediul echipei comune FBI-DCCO de la Bucureşti, în cadrul unei întâlniri oficiale pe care a avut-o cu ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea şi cu şefii de arme din cadrul ministerului, informează MAI.

"Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a avut marţi, 03 martie a.c., o întâlnire cu directorul FBI, James B. Comey, la sediul Ministerului Afacerilor Interne", se arată într-un comunicat emis de MAI.

În cadrul întâlnirii, Oprea a subliniat colaborarea foarte bună dintre ofiţerii români şi agenţii FBI prin intermediul task-force-ului operaţional din cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate (DCCO) a Poliţiei Române şi a mulţumit oficialului american pentru sprijinul acordat de către FBI pregătirii şi perfecţionării poliţiştilor români în cadrul Academiilor FBI din Quantico, Virginia şi Budapesta.

După întâlnirea de la MAI, directorul FBI a vizitat sediul task-force-ului FBI-DCCO, care funcţionează din anul 2006 în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În cadrul acestei unităţi are loc schimbul de informaţii dintre ofiţerii de poliţie români şi agenţii FBI în cazurile comune care privesc investigarea unor activităţi de criminalitate informatică, identificarea victimelor şi obţinerea de la acestea în timp real a plângerilor, precum şi schimbul de documente probatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici