Şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse va fi convocat la MAE după ce o dronă a căzut pe teritoriul României

Ministerul Afacerilor Externe îl convoacă pe şeful misiunii diplomatice a Rusiei, după ce o dronă militară utilizate în atacurile asupra porturilor ucrainene a căzut în România.

1335 afișări
Imaginea articolului Şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse va fi convocat la MAE după ce o dronă a căzut pe teritoriul României

Ministerul Afacerilor Externe protestează ferm faţă de incidentul generat de prăbuşirea necontrolată a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene în noaptea de miercuri spre joi, într-un perimetru nelocuit aflat la circa 4 km amonte de localitatea Grindu.

„Acesta reprezintă o nouă violare a spaţiului aerian al României, contrar dreptului internaţional”, transmite MAE.

Ministerul Afacerilor Externe solicită ferm încetarea atacurilor repetate împotriva populaţiei şi a infrastructurii civile ucrainene, precum şi a escaladării iresponsabile de către Federaţia Rusă a situaţiei de securitate inclusiv la frontiera dintre România şi Ucraina.

MAE reiterează condamnarea fermă a acestor atacuri împotriva obiectivelor civile, care încalcă normele de drept internaţional umanitar şi sunt considerate crime de război.

MAE anunţă că a informat şi se consultă cu aliaţii NATO asupra evoluţiilor de la frontiera dintre România şi Ucraina, inclusiv asupra incidentului de astăzi. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îl va convoca pe şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici