Şeful PSD Cluj: Deputatul Aurelia Cristea e potenţialul candidat la Primăria Cluj, singura variantă

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, spune că deputatul Aurelia Cristea, liderul PSD Cluj-Napoca, este "potenţialul candidat" pentru funcţia de primar al municipiului, aceasta fiind singura variantă, "până nu are organizaţia o altă propunere", transmite corespondentul MEDIAFAX.

312 afișări
Imaginea articolului Şeful PSD Cluj: Deputatul Aurelia Cristea e potenţialul candidat la Primăria Cluj, singura variantă

Aurelia Cristea (Imagine: Mircea Rosca / Mediafax Foto)

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Aurelia Cristea are obligaţia de a se implica pentru a avea şanse cât mai mari de a câştiga Primăria Cluj-Napoca.

"Există o decizie la nivelul PSD potrivit căreia toţi primarii în funcţie pot continua la alegerile de anul viitor, se va face o analiză, iar consilierii locali şi judeţeni care doresc să candideze pentru un nou mandat au termen până în 30 noiembrie să anunţe. În toate localităţile se porneşte de la premisa că preşedintele filialei locale este candidatul la primărie. Deci, candidatul pentru funcţia de primar la Cluj-Napoca este preşedintele organizaţiei municipale a PSD, actualul deputat Aurelia Cristea. Până nu are organizaţia o altă propunere, dânsa este potenţialul candidat pentru funcţia de primar, este singura variantă. Aceasta are obligaţia de a se implica pentru a avea şanse cât mai mari pentru a câştiga Primăria Cluj-Napoca", a spus Lăpuşan.

Potrivit acestuia, la Consiliul Judeţean Cluj sunt mai multe variante pentru funcţia de preşedinte, nefiind importantă persoana care va candida, ci echipa.

"Eu voi dori să candidez pentru un nou mandat de consilier judeţean, mă gândesc dacă să candidez pentru funcţia de preşedinte. Aş putea fi un candidat pentru funcţia de preşedinte, dar avem şi alte variante. În localităţile unde vom depune candidaturi pentru funcţiile de primar, ne propunem să câştigăm", a spus liderul PSD Cluj.

Aurelia Cristea a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în momentul de faţă nu există nicio decizie a PSD în ceea ce priveşte o candidatură la Primăria Cluj-Napoca, dar dacă se ţine cont de decizia privind faptul că preşedintele organizaţiei locale este şi candidat, se simte "onorată".

"Am venit la nivelul organizaţiei PSD Cluj-Napoca cu un proces de reorganizare, au fost iniţiate discuţii cu persoane cu CV consistent. Vom vedea care va fi echipa cu care organizaţia municipală se va prezenta pentru Primăria Cluj-Napoca. Nu este suficient un candidat, ci şi echipa pentru Consiliul Local. Este o responsabilitate foarte mare o astfel de candidatură", a spus Cristea.

Aurelia Cristea are 47 de ani, este deputat din anul 2012 şi a deţinut şi funcţia de ministru delegat pentru Dialog Social în Guvernul Ponta, în perioada martie-decembrie 2014.

Până în prezent, la alegerile locale de anul viitor, din partea PNL şi-au depus candidaturile pentru funcţia de primar, conform procedurii interne, actualul edil, Emil Boc, şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici