Selfie-urile, la modă printre politicieni în 2019. Ministrul care este cel mai mare fan al acestui stil fotografic

Reţelele de socializare au fost invadate, în 2019, de selfie-urile politicienilor, care au dorit astfel să arate o nouă latură a lor, mai populară, mai umană şi mai aproape de oameni. Dintre toţi, actualul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, pare cel mai mare fan al acestui stil fotografic.

1051 afișări

La partid, în Parlament şi la Cotroceni. Florin Cîţu, actualul şef al Finanţelor, nu a ratat niciun loc pe unde a trecut fără a-şi face câte un selfie. Alături de premierul Ludovic Orban, mai marele liberalilor, de preşedintele Klaus Iohannis, dar şi împreună cu membrii Executivului, Cîţu a vrut să imortalizeze momentele şi să le lase posterităţii pe pagina sa de Facebook.

În peisaj apare şi Klaus Iohannis, e doar că nu el face fotografiile, ci doar se lasă fotografiat alături de alegători.

Şi colegii săi de partid, printre care secretarul general al PNL, senatorul Alina Gorghiu sau europarlamentarul Siegfried Mureşan, par să aibă o pasiune pentru stilul selfie.

Situaţia nu este diferită nici la social-democraţi, fie că vorbim de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, sau de senatorul Gabriela Creţu, soţia liderului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Moda selfiurilor a fost însuşită şi de alţi lideri politici. Printre ei preşedintele PMP, Eugen Tomac. El a vrut să marcheze prima zi din mandatul de europarlamentar, precum şi participarea, alături de Traian Băsescu, la o dezbatere în Parlamentul European.

Nici Dan Barna, candidatul USR PLUS nu s-a lăsat mai prejos. El a postat periodic, în campania prentru prezidenţiale, fotografii în care apărea făcându-şi selfiuri cu alegătorii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
politicieni,
selfie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici