Semnalul dat de Dragnea că Toader ar putea fi sacrificat: Există o stare de nemulţumire/ Rădulescu: Are o agendă proprie

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat miercuri că în partid există o stare de nemulţumire cu privire la Tudorel Toader şi că va exista o discuţie legat de această situaţie în coaliţie, după revenirea premierului Viorica Dăncilă.

2374 afișări
Imaginea articolului Semnalul dat de Dragnea că Toader ar putea fi sacrificat: Există o stare de nemulţumire/ Rădulescu: Are o agendă proprie

Dragnea îl critică pe Toader: Există o stare de nemulţumire în legătură cu Toader. Trebuie să discutăm în coaliţie

"Am luat decizia să dăm şansa opoziţiei să arate că are suficiente voturi ca să îşi treacă moţiunea. PSD nu îşi reglează problemele cu mâna Opoziţiei. PSD nu putea vota o moţiune plină de minciuni. La o dată ulterioară se va discuta de moţiune, dar trebuie să avem o discuţie împreună cu premierul şi Tudorel Toader. Există o stare de nemulţumire pe care nu avem de gând să o ascundem pe care o vom rezolva săptămâna viitoare într-un fel sau altul", a spus Liviu Dragnea.

Întrebat care sunt nemulţumirile cu privire la Tudorel Toader, Dragnea la răspuns: "Aţi văzut în spaţiul public, aţi văzut colegi la televiziuni, cum ar fi Florin Iordache. Aşa am convenit cu domnul Călin Popescu Tăriceanu să discutăm şi cu doamna Dăncilă ori vineri, ori luni, şi cu dl Toader. După care o să vem noi o discuţie în PSD. Au fost lucruri contradictorii, sunt nişte decizii luate în CEx care trebuie limpezite".

Plenul Camerei Deputaţilor în care urma să fie votată moţiunea simplă la adresa lui Tudorel Toader a fost suspendat din lipsă de cvorum.

Suspendarea şedinţei vine în contextul în care PSD a decis de grup parlamentar să nu se prezinte la vot.

Rădulescu, Toader are o agendă proprie. Dragnea: Pe mine nu mă sfidează

Cătălin Rădulescu a declarat că Tudorel Toader are o agendă proprie şi că a pus PSD în dificultate, fiind nevoie ca premierul să rezolve ulterior problema. Liviu Dragnea a afirmat că ministrul Justiţiei nu îl sfidează pe el, personal, însă mai mulţi social-democraţi sunt de această părere.

„Nemulţumirile sunt multe şi nu aş vrea să le reluăm. Domnul ministru face parte din Guvern şi ar trebui să respecte deciziile pe care le luăm din Comitetul Executiv”, a afirmat Cătălin Rădulescu, miercuri, la Parlament.

Întrebat ce ce îi reproşează PSD lui Toader, Rădulescu a răspuns: „Sunt lucruri pe care nu le-a discutat, nici măcar nu le-a negociat şi dezbătut cu magistraţii. Ne-a pus într-o situaţie care nu a fost confortabilă pentru noi şi pe care a trebuie să o rezolve doamna premier ulterior. Acestea sunt chestiunile pe care i le reproşăm domnului ministru. Nu a dat ordonanţa pe Coduri. Stăm cu Codurile în care sunt articole neconstituţionale pe care dânsul nu le-a făcut. OUG prin care se permite rezivuirea celor care se consideră nevinovaţi, nu a făcut-o. Dânsul îşi face o agendă proprie. O să vedem ce decizie luăm”.

„Vom discuta în coaliţie, după care vom lua o hotărâre. După discuţia care va avea loc în coaliţie de către preşedintele nostru, preşedintele ALDE, doamna premier, se va lua o decizie pe care o să vă o comunicăm imediat”, a completat Rădulescu.

La rândul său, Liviu Dragnea, întrebat dacă partidul este sfidat de Tudorel Toader, liderul PSD a răspuns: „Pe mine nu, dar este părerea lui Cătălin (Rădulescu - n.r) şi nu numai a lui”.

Totodată, preşedintele PSD a anunţat că în partid există o stare de nemulţumire cu privire la Tudorel Toader şi că va exista o discuţie legat de această situaţie în coaliţie, după revenirea premierului Viorica Dăncilă.

Plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor în care urma să fie votată moţiunea simplă la adresa lui Tudorel Toader a fost suspendat din lipsă de cvorum.

Suspendarea şedinţei vine în contextul în care PSD a decis de grup parlamentar să nu se prezinte la vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici