Senat: Depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit se prelungeşte până pe 31 iulie

Senatul a adoptat, luni, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului care prevede prelungirea depunerii Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, de la 15 martie la 31 iulie. Este prelungit şi termenul pentru depunerea formularului 230.

714 afișări
Imaginea articolului Senat: Depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit se prelungeşte până pe 31 iulie

Senat: Depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit se prelungeşte până pe 31 iulie

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 15/2019 pentru prorogarea unor termene, aflat în procedură de urgenţă, a fost adoptat de senatori cu 94 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” şi o abţinere.

Comisia pentru buget din cadrul Senatului a întocmit un raport de admitere a iniţiativei.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare prorogarea unor termene prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. În anul 2019, se prorogă de la 15 martie inclusiv, la 31 iulie inclusiv, următoarele termene:
-termenul prevăzut pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice
-termenul pentru depunerea formularului 230 -Cerere privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3% din impozitul pe veniturile din salarii şi din pensii-
-termenul pentru plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice
-termenul pentru acordarea bonificaţiei pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă şi din plata integrală a obligaţiilor fiscale”, potrivit raportului comisiei sesizate.

De asemenea, proiectul legislativ prevede că „în anul 2019, se prorogă termenul până la care organul fiscal central transmire, în sistem informatic, unităţilor Trezoreriei Statului, fişierul care cuprinde valoarea bonificaţiei acordate reprezentând contribuţia de asigurări sociale, de la 31 martie inclusiv, la 16 august inclusiv”.

Iniţiatorul este Guvernul României.

Senatul a adoptat propunerea legislativă în calitate de primă Cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind decizională.

Guvernul a adoptat pe 12 martie OUG privind prelungirea de la 15 martie până la 31 iulie a termenului de depunere a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici