Senat: Personalul din aparatul de lucru al Parlamentului ar putea fi salarizat la nivelul maxim admis

Senatorii au decis, miercuri, că personalul din aparatul de lucru al Parlamentului care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază şi al sporurilor mai mici decât cele stabilite la nivel maxim în instituţie va fi salarizat la nivelul maxim admis.

1148 afişări
Imaginea articolului Senat: Personalul din aparatul de lucru al Parlamentului ar putea fi salarizat la nivelul maxim admis

Senat: Personalul din aparatul de lucru al Parlamentului ar putea fi salarizat la nivelul maxim admis (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Aceştia au adoptat un amendament al senatorului PSD Liviu Pop, însuşit de Comisia pentru muncă, la Ordonanţa de urgenţă 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015.

"Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. 1) şi alin. 2), personalul din aparatul de lucru al Parlamentului şi din celelalte instituţii şi autorităţi publice salarizat la acelaşi nivel, (…), precum şi personalul din cadrul Consiliului Concurenţei şi al Curţii de Conturi, care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază şi al sporurilor mai mici decât cele stabilite la nivel maxim în cadrul instituţiei sau autorităţii publice pentru fiecare funcţie/grad/treaptă şi gradaţie, va fi salarizat la acest nivel dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii", prevede amendamentul.

Liviu Pop, iniţiatorul acestui amendament a explicat, în susţinerea propunerii, că prin această completare se doreşte "eliminarea discriminărilor apărute ca urmare a evoluţiei legislative necorelate cu realitatea".

Ordonanţa de urgenţă 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015 prevede că ”în anul 2015, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2014, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii şi nu se aplică valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuţi în anexele la Legea-cadru 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare”.

Prin aceeaşi OUG se stipulează că, în anul 2015, "cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută/salariul lunar brut, indemnizaţia brută de încadrare se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă personalului plătit din fonduri publice pentru luna decembrie 2014, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii".

Ambele reglementări propuse de Guvern sunt în vigoare şi nu au fost modificate de senatori.

Decizia finală privind acest act normativ va fi luată de Camera Deputaţilor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici