Senator PNL: Dăncilă minte! Execuţia bugetară arată o rectificare bugetară negativă la începutul lui 2018

Senatorul PNL, Florin Cîţu, a spus că rectificarea bugetară este una negativă, pentru că la calculare trebuia să se ţină cont de execuţia bugetară actuală, nu cea viitoare. El a acuzat că premierul Dăncilă "minte" pentru că prezintă cifrele pe 7 luni, când oficial există date doar pe jumătate de an.

555 afișări
Imaginea articolului Senator PNL: Dăncilă minte! Execuţia bugetară arată o rectificare bugetară negativă la începutul lui 2018

Senator PNL: Dăncilă minte! Execuţia bugetară arată o rectificare bugetară negativă la începutul lui 2018

"Viorica Dăncilă MINTE! În semestrul I 2018 s-au încasat cu 4.7 miliarde lei mai puţin decât estimarea din legea bugetului (sursă MFP). Rectificarea bugetară trebuie să ţină cont de execuţia bugetară nu de estimare viitoare a execuţiei bugetare. Astfel , execuţia bugetară după primul semestru arată o rectificare bugetară negativă. Reducerea cheltuielilor ţine cont de faptul că se vor încasa mai puţin cu 5 miliarde lei şi implicit pentru păstrarea deficitului bugetar la 2.97", a scris joi senatorul PNL, Florin Cîţu, pe Facebook.

Liberalul a adăugat că premierul Viorica Dăncilă a prezentat execuţia bugetară la şapte luni, deşi pe site-ul Ministerul Finanţelor Publice singurele date oficiale sunt la şase luni.

"Dacă în perioadă următoare, veniturile la buget arată o execuţie peste ce era bugetat, guvernul poate să facă o nouă rectificare care să ţină cont de această informaţie. Aşa se fac lucurile corect şi transparent. Ştiu, cer prea mult de la un guvern de incompetenţi, corupţi şi hoţi. Mai mult, Viorica Dăncilă a prezentat date pentru execuţia bugetară la 7 luni. Pe site-ul MFP singurele date oficiale sunt la 6 luni. Dacă deja există date pentru execuţia bugetară după 7 luni acestea ar trubui să fie prezentate publicului. În acest moment, Viorica Dancilă minte şi comite o infracţiune", a precizat Cîţu joi seară, pe Facebook.

Guvernul a făcut public proiectul rectificării bugetare potrivit căruia rectificarea este pozitivă (aproape 6 miliarde de lei), dar cu tăieri de fonduri de la SRI, SIE, STS, SPP şi Administraţia Prezidenţială.

Potrivit proiectului, prima rectificare bugetară din 2018 arată un plus de aproape 6 miliarde de lei (faţă de prima rectificare din 2017, de un miliard de lei). Pentru PIB, estimările erau de 907 miliarde lei, iar după rectificare este de 945 de miliarde de lei. Estimarea bugetară este de -2,97%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici