Senator PNL: Ponta s-a obişnuit să treacă prin Parlament cu tancul, acum s-a izbit de muntele Roşia

Senatorul liberal de Bihor Cristian Bodea spune că "vina pentru scandalul Roşia Montană" îi aparţine premierului Victor Ponta, care "s-a obişnuit să treacă prin Parlament cu tancul, iar acum s-a izbit de munte", el adăugând că proiectul este "debil, un avorton al Guvernului".

184 afișări
Imaginea articolului Senator PNL: Ponta s-a obişnuit să treacă prin Parlament cu tancul, acum s-a izbit de muntele Roşia

Senator PNL: Ponta s-a obişnuit să treacă prin Parlament cu tancul, acum s-a izbit de muntele Roşia (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Senatorul liberal de Bihor Cristian Bodea a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că premierul Victor Ponta este vinovat pentru scandalul legat de Roşia Montană, pentru că "s-a obişnuit să treacă prin Parlament cu tancul” până "s-a izbit de muntele Roşia Montana”, acuzându-l totodată pe şeful Guvernului că nu conduce responsabil, că "se împrăştie între dorinţele de a fi şi premier, şi deputat, şi purtător de cuvânt, şi prezidenţiabil” şi că, în loc să guverneze, "aşa cum spunea Traian Băsescu, televizează”.

"Proiectul Roşia Montană este un proiect debil, un avorton al Guvernului, şi îi dau dreptate aici lui Crin Antonescu - nu fac declaraţii pentru a-l ridica în slăvi sau pentru a-l susţine gratuit pe Antonescu-”, a afirmat senatorul Cristian Bodea.

Potrivit acestuia, PSD încearcă să acrediteze ideea că Antonescu s-a răzgândit în problema privind Roşia Montană şi că din cauza lui s-au răzgândit parlamentarii PNL.

Senatorul liberal a afirmat că Victor Ponta a acţionat în problema Roşia Montană "aruncând responsabilitatea asupra Parlamentului, după ce un an întreg l-a desconsiderat, mizând pe controlul asupra parlamentarilor PSD" şi pe teama parlamentarilor PNL de a nu provoca litigii în cadrul USL.

"Guvernul, cunoscând că este un subiect sensibil, avea datoria să pregătească populaţia pentru acest proiect, şi să ne prezinte şi nouă, parlamentarilor, măcar celor din USL, ce este cu acest proiect. Dar premierul Victor Ponta a preferat să treacă prin Parlament cu tancul, pe ideea că am pritocit proiectul în Guvern şi l-am aruncat în Parlament, <votaţi-l>, bazându-se pe capacitatea lui Ilie Sârbu şi a lui Valeriu Zgonea de a ţine sub control parlamentarii PSD şi pe frica parlamentarilor PNL de a nu se rupe USL. Victor Ponta s-a obişnuit de mult să treacă prin Parlament cu tancul. I-a ieşit până acum, dar s-a izbit de muntele Roşia Montană”, a spus senatorul Cristian Bodea.

În opinia acestuia, vina pentru scandalul referitor la Roşia Montană îi aparţine premierului Victor Ponta, deoarece nu a procedat "responsabil”, nu a explicat proiectul nici parlamentarilor, nici cetăţenilor.

"Din păcate, observăm la domnul Ponta un discurs de prezidenţiabil. El ca premier trebuie să ne vorbească despre economie, despre locuri de muncă şi investiţii, dar când văd cât de ocupat este în dueluri prezidenţiale, să dea replica Elenei Udrea şi lui Traian Băsescu, eu ce să mai cred?”, a spus senatorul liberal.

Acesta a adăugat, de asemenea, că are "un avertisment” pentru PSD, respectiv să nu creadă că vor fi veşnici şi "vor sta mereu pe 40%".

"Există riscul că oamenii vor vedea că Victor Ponta nu e cu nimic mai bun decât Traian Băsescu şi vor începe să cadă cum au căzut pe vremuri PNŢCD, PDL mai recent, şi chiar şi PSD-ul lui Adrian Năstase”, a conchis senatorul PNL de Bihor.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că îşi doreşte ca atât la nivelul PSD, cât şi al USL, decizia politică în privinţa proiectului Roşia Montană să fie luată după dezbaterea parlamentară, opinând că "nu are sens" să fie anunţată o decizie politică înaintea discuţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici