Senatorii au votat proiectul prin care e instituită starea de alertă

  • Starea de alertă a fost aprobată de senatori
  • Au fost 111 voturi „pentru”, 8 „contra” şi 15 „abţineri”
  • Partidele critică proiectul Guvernului, spunând că România devine un stat coercitiv
10186 afișări
Imaginea articolului Senatorii au votat proiectul prin care e instituită starea de alertă

BREAKING Senatorii au adoptat proiectul prin care e instituită starea de alertă

Senatul a adoptat proiectul privind instituirea stării de alertă. Au fost 111 voturi „pentru”, 8 „contra” şi 15 abţineri.

Senatorii au modificat semnificativ proiectul privind instituirea stării de alertă, în comisii. Cele mai importante modificări se referă la imposibilitatea suspendării din funcţie a persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Ministerului Sănătăţii sau din instituţii aflate în subordinea Ministerului. Un alt amendament prevede ca Parlamentul să încuviinţeze instaurarea stării de alertă.
 
Parlamentarii PNL spun că forma iniţială a fost distrusă, iar acum, proiectul e neconstituţional. Un reprezentant al partidului a anunţat că parlamentarii PNL se vor abţine, dar majoritatea au votat pentru proiect.
 
USR a anunţat că votează împotriva proiectului, deoarece consideră că Guvernul încearcă să folosească starea de alertă pentru politizarea administraţiei publice. 
 
PSD a votat majoritar pentru proiect, dar au fost şi excepţii, unii membri ai partidului afirmând că, în ciuda modificărilor aduse, proiectul Guvernului nu devine constituţional.
 
Proiectul primeşte vot final miercuri, la Camera Deputaţilor, dar preşedintele nu poate promulga legea mai devreme de 15 mai. E nevoie de trei zile de la intrarea în Monitorul Oficial pentru ca prevederile ei să se aplice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici